hero image

Marko megerősítette: fejlesztéssel kockáztat a Red Bull csapata

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/21 07:55
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondta, fejlesztéssel érkezik a Red Bull az Emilia-Romagna Nagydíjra, hiszen totális támadásra van szükségük a Ferrari elleni harcban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Ferrari kezdte a legjobban a 2022-es Forma-1-es szezont, a Red Bull tempója pedig hiába jó, Verstappen kétszer, Perez pedig egyszer esett ki technikai meghibásodás miatt, míg a maranellóiak még nem szembesültek ilyesfajta problémákkal.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a német RTL-nek nyilatkozott arról, hogy kockázatot vállalnak és egy kis fejlesztést is hoznak az imolai hétvégére, annak ellenére is, hogy a sprint miatt pénteken csak egy szabadedzés lesz:

„Meglehetősen egyértelmű, hogy a Ferrari egy nagyon komplex, de mégis könnyen hangolható csomaggal rendelkezik. Éppen ezért vállaljuk azt a kockázatot, hogy úgy is új alkatrészeket hozunk, hogy csak egy szabadedzés lesz pénteken.”

„Teljesen támadni akarunk, mert azt gondoljuk, így lehet esélyünk, és nem úgy, hogy csak várunk. A Ferrari és Leclerc egyszerűen túl erős ahhoz, hogy ezt a stratégiát kövessük”