hero image

Marko megtippelte az erősorrendet: szerinte csak harmadik a Mercedes!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/11 07:56
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, hogy a pillanatnyi állás szerint csak a harmadik erő a Mercedes, a Red Bull pedig második – de hangsúlyozta, ez csak a pillanatnyi állás.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma-1-es szezon előtti teszteken mindig komoly témát szolgáltat a vélt erősorrend, a valóság pedig általában csak az első néhány verseny után derül ki. Ezzel együtt sokan szeretik megtippelni a sorrendet, ezúttal a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko is így tett.

Az osztrák az Auto Motor und Sport kérdésére válaszolva elmondta, szerinte jelenleg a Ferrari a legerősebb, a Scuderia után a Red Bull következik, utánuk pedig a Mercedes és a McLaren.

Marko hangsúlyozta, hogy ez csak a pillanatnyi sorrend lehet, kíváncsian várjuk, hogy egy hét múlva mit fogunk látni a pályán. A pénteki tesztnapon a „túlórázó” Kevin Magnussen volt a leggyorsabb Sainz, Verstappen, Stroll és Hamilton előtt.

Eközben Carlos Sainz azt mondta Russell szintén a Ferrarit dicsérő nyilatkozatára, hogy ez csak a Mercedes játszmája, és hogy a Ferrari a GPS-adatokból látja, mit csinálnak.