hero image

Marko: Nehezen tudom elképzelni, hogy Lewis Hamilton hosszabb időn keresztül is képes lesz erre a teljesítményre…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/02/25 08:04
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko arra világított rá, hogy a versenyzők harcában szerepet játszhat az is, hogy Lewis Hamilton már 37 éves, és bár jelenleg a csúcson van, lassacskán a kora is hatással lesz a teljesítményére.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A tavalyi szezon folyamán óriási harcot vívott egymással a Mercedes és a Red Bull, valamint Lewis Hamilton és Max Verstappen, végül az utolsó versenyen aratott győzelmével a 24 éves holland lett a Forma-1 2021-es idényének világbajnoka.

2022-től viszont egy teljesen új korszak kezdődik a ground-effect visszatérésével és a kocsik jelentős átalakulásával, ami nagy kihívás elé állítja a csapatokat és a pilótákat is, pillanatnyilag pedig nehéz lenne megmondani, melyik istálló alkalmazkodott a legjobban a változásokhoz.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az osztrák OE24-nek nyilatkozott, amelyben elmondta, a versenyzők harcába a koruk is beleszólhat, ugyanis míg Hamilton 37, addig Verstappen csak 24 éves, így véleménye szerint a brit teljesítményének jelenlegi szintje nem tartható fenn hosszú időn keresztül.

„Hamilton elképesztő teljesítményt nyújtott a szezon második felében. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt még hosszabb időn keresztül fenn tudja tartani. Most van a csúcson, a kor pedig lassan bele fog játszani a képbe. Max viszont most már világbajnok, és csak még erősebbé fog válni.”

Marko arról is beszélt, hogy pihenéssel is töltötte a Forma-1-es téli szünetet, és hogy az egyik kedvenc tevékenysége az erdőben való munka, ami segít elterelni a gondolatait a motorsportok világáról, amire néha szüksége van. Most viszont újra visszatért az osztrák szakember:

„Most már újra a tesztekre összpontosítok. Csak ezt követően tudom megmondani, hogy hol állunk. Hatalmas mértékű szabályváltoztatások következnek, a szimulációk alapján pedig nagyon nehéz következtetéseket levonni” – mondta az osztrák.

A fogadóirodák szerint jelenleg a Mercedes a legesélyesebb a konstruktőri bajnoki cím behúzására, mögöttük a Red Bull, a Ferrari, a McLaren és az Alpine következik, tehát hatalmas átalakulásra nem számítanak a bukik.