hero image
dppi

Marko: Nem vagyunk olyan helyzetben, mint a Mercedes!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/08 09:14
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, hogy a Mercedes nagyobb fenyegetést jelenthet rájuk, mint a Ferrari, és meg is indokolta, hogy miért gondolja így.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Míg a 2022-es év elején a Red Bull-Ferrari csata tűnt a legvalószínűbbnek a világbajnoki címért, végül ebből az lett, hogy a Red Bull hatalmas előnnyel lett egyéni és konstruktőri bajnok, többek között a Ferrari hibái miatt.

Az osztrák istálló főtanácsadója, Helmut Marko pedig arról beszélt, hogy véleménye szerint 2023-ban nem a Ferraritól kell a legjobban tartaniuk, ennek pedig a hibák az okai:

„Azt gondolom, hogy a Mercedestől jobban kell tartanunk. Főleg azért, mert a stratégia és a megbízhatóság terén előrébb járnak a Ferrarinál” – fogalmazott Marko az Autosport szerint.

Marko hozzátette, egyáltalán nem látja hasonlónak a helyzetüket a Mercedes 2014-től 2020-ig tartó dominanciájához, és arra számít, hogy sokkal szorosabb év következik:

„Egyáltalán nem vagyunk olyan helyzetben, mint a Mercedes volt a hibrid-éra elején. Nekünk nincs óriási motorelőnyünk, szóval nagyon más a helyzet. A Mercedesnek akkor legalább 50 lóerős előnye volt.”