hero image

Marko: Nem volt túl lenyűgöző a Mercedes tempója...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/14 08:05
A Red Bull főtanácsadóját, Helmut Markót megkérdezték a Mercedes oldaldoboz-megoldásáról, ennek kapcsán azt mondta, bár forradalminak tűnik a kivitelezés, a lényeg, hogy a stopper mit mutat.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mercedes a szezon előtti teszteken ismét egy meglepő koncepcióval állt elő: szinte oldaldoboz-mentessé tették az autójukat, azonban a csapat nem teljesen elégedett a teszteken tapasztaltakkal.

Az osztrák OE24 arról a Mercedes megoldásáról kérdezte meg a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót, aki azt mondta, hiába tűnik valami forradalminak, ha ez „csapódik le” köridőkben.

„Megnéztük a tempójukat, ami nem volt túlságosan lenyűgöző. Forradalminak tűnik a megoldásuk, de végső soron a köridők számítanak” – mondta Marko a W13 radikális koncepciója kapcsán.

A Red Bull Max Verstappen révén az utolsó, harmadik bahreini tesztnapon az élen zárt. A tanácsadó örül a dolognak, viszont kiemelte, hogy ez nem jelenti azt, hogy jövő héten is ők lesznek a leggyorsabbak.

„A legfontosabb dolog, hogy ismét mi voltunk a leggyorsabbak. Viszont emlékezzünk, a Mercedes tavaly is mögöttünk volt a teszteken. Továbbra is elsősorban a saját kocsinkra koncentrálunk, amivel remek munkát végeztünk.”

„Nem fogjuk a riválisaink autóit nézni, hacsak nem egy daruval emelik ki valamelyik kocsit egy baleset után. Jövő héten az élen akarunk állni” – tette hozzá Marko a nyilatkozatában.

Motorsportos szempontból rendkívül sűrű lesz a hét, ugyanis a Forma-1-en kívül az F2-ben, az F3-ban és a MotoGP-ben is rendeznek futamot, így aki mindent követni szeretne, az ne tervezzen sok programot a hétvégére.