hero image

Marko odaszúrt a Ferrarinak: Sainz autótörései elég költségesek...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/15 07:56
Helmut Marko a Motorsport-total.com-on ismét kifejtette, miért is képtelenség azt gondolni, hogy a Red Bull Racing már a frissítési költségvetés 75 százalékánál tart. Az osztrák szerint ugyanis a Ferrari ugyanennyit költött.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Helmut Marko ismét megcáfolta, hogy a Red Bull elköltötte volna már az idei költségvetés 75 százalékát. A Motorsport-total.com-on adott interjújában arról beszélt, hogy nagyjából ugyanannyit költöttek, mint a Ferrari.

A Miami Nagydíj után Mattia Binotto azzal érvelt, hogy a Red Bull nem fog tudni folyamatosan fejlesztéseket hozni, mert különben túllépnék a költségvetési sapkát. Egy olasz lap utánanézett, hogy a Red Bull körülbelül mennyit költött már eddig, és arra a következtetésre jutottak, hogy a költségvetés több mint 75 százalékát már elköltötték.

Eszerint a kutatás szerint körülbelül tízmillió áll még rendelkezésre fejlesztésekre a Red Bull sok új alkatrészei miatt, míg szemben velük, a Ferrari még alig költött, hiszen nagyjából az alap koncepcióval versenyeztek eddig, bár azért az olaszok is hozzányúltak a kocsihoz, Spanyolországban pedig újabb fejlesztéseket hozhatnak.

Helmut Marko szerint azonban nagyjából egálban van a két csapat és egyúttal oda is szúrt az olaszoknak, miszerint korábbi tanítványa, Carlos Sainz idén már elég sok kárt okozott a csapatnak a baleseteivel. Marko közismert arról, hogy szereti csipkelődni a rivális csapatokat, így ezt a lehetőséget sem hagyhatta ki.

„Nem hiszem, hogy ebben a tekintetben nagyon más helyzetben vagyunk, mint a Ferrari. Főleg, ha figyelembe vesszük, vajon milyen hatása lesz Carlos Sainznak, aki többször is jelentősen összetörte az autóját. Ez nem lesz olcsó'' - mondta Marko.