hero image

Marko: Perez pariban volt Verstappennel Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/13 08:06
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko arról nyilatkozott, hogy Sergio Perez képes volt Max Verstappen teljesítményére az Ausztrál Nagydíjon, Charles Leclerc ellen pedig nem volt esélyük.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Ausztrál Nagydíjon elért eredményének köszönhetően Sergio Perez megelőzte a pontversenyben a versenyt feladni kényszerülő Max Verstappent, a holland pedig a hatodik helyre csúszott vissza ezzel.

A leintést követően a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko Perezt dicsérte, mondván Verstappen tempóját tudta hozni Melbourne-ben, a rajtnál vesztett helyezéséért pedig nem hibáztatja „Checót”:

„Checo kiváló versenyt futott és pariban volt Maxszal. A rajtnál valóban vesztett egy pozíciót, de ez Hamilton szenzációs rajtjának volt köszönhető” – dicsérte mexikói pilótáját Marko.

A tanácsadó azt is hozzátette, hogy Leclerc ellen esélyük sem volt, és ezért sem hozták ki Perezt még egyszer a bokszba a leggyorsabb kör megfutásának reményében:

„Az egy vesztett helyzet volt, mivel Leclerc több mint egy másodperccel gyorsabb volt nálunk” – idézte a Red Bull tanácsadóját a német Motorsport-Total.com.