Gerhard Berger nemrég azt javasolta a Red Bullnak, hogy vissza kéne hozniuk Pierre Gaslyt az anyacsapathoz az AlphaTauritól. Most Helmut Marko reagált erre a felvetésre, és nem is zárta ki ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását.

Max Verstappen a szezon előtt írta alá új, hosszú távra szóló (2028 végéig) megaszerződését a Red Bull-lal, tehát az ő helye még sokáig biztosított. Sergio Perez esetében viszont már más a helyzet, hiszen neki a mostani szezon végéig van megállapodása a csapattal.

Marko jelenleg úgy tűnik, nem zárja ki azt a forgatókönyvet, hogy mégis visszahozzák Gaslyt az első számú alakulathoz 2023-ban, és talán rá is lesznek erre némileg kényszerítve. A francia pilótának ugyanis a jövő év végéig van szerződése a Red Bull-lal.

„Ha ez a szerződés letelik, és nem tudunk neki előléptetést ajánlani, akkor valószínűleg elveszítjük őt. Ezt pedig nem akarjuk” – mondta Marko a Formel1.de-vel készített friss interjúban.

A Red Bull-család esetében pedig az „előléptetés” csak annyit jelenthet, hogy Gasly újra a bikások versenyzője lenne. Gerhard Berger, aki jóban van Markóval, valamint a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitzcel is, úgy véli, Gasly „elég jó” egy „újabb esélyhez”, amennyiben jó eredményeket tud szállítani.

Erre Marko is csak bólintani tud: „Gerhardnak igaza van ebben. Jelenleg azonban még szerződésben állunk Checóval, és össze kell hasonlítanunk a két pilóta teljesítményét. Checo esetében még van erre fél évünk.”

Ezekből tehát úgy tűnik, hogy Markóék árgus szemekkel fogják majd figyelni Perez és Gasly teljesítményét a következő hónapokban, hogy eldönthessék, melyikük kapja meg a Verstappen melletti másik Red Bull-os ülést.

Perez egyébként az első két verseny alapján nem adott okot arra, hogy menesszék, hiszen Bahreinben önhibáján kívül esett ki az utolsó körben dobogós helyről, Szaúd-Arábiában pedig élete első pole-ját szerezte, és a futamot is kontrollálta, míg nem jött a számára balszerencsés biztonsági autó.

Úgy tűnik tehát, hogy mindkét versenyzőnek a saját kezében van a jövője, amelyikük teljesítményét meggyőzőbbnek vélik 2022-ben, vélhetően az kapja majd meg a másik Red Bullt a következő idényre.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL