hero image
Red Bull Twitter

Marko: Ricciardót részben PR-okokból szerződtettük

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/27 08:59
Helmut Marko nem kertelt, amikor arról beszélt, hogy Daniel Ricciardót főként a PR értéke miatt szerződtették le az idei szezonra. Mint mondja, az ausztrálnak már a Renault-nál is voltak gondjai.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Nehéz helyzetbe került Daniel Ricciardó azzal, hogy menesztették a McLarentől, hiszen a Red Bullnál annak idején fényes sikereket ért el, most mégis be kell érnie azzal, hogy az energiaitalosok tartalékosként számítanak rá.

Ricciardo sebessége az utóbbi időben jelentősen megkopott, Lando Norris szinten minden futamon erősebb teljesítményre volt képes nála, és most a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko is kijelentette, hogy nem feltétlenül a tempója miatt igazolták le az ausztrált.

„Már eddig is nagyszerű PR-eseményei voltak a Red Bullnak. Ez volt az egyik ok, amiért visszahoztuk őt” – vallotta be a Sport1-nek a szakember, aki szerint Pereznek nincs oka félteni a helyét.

„Nehéz megítélni, hogy mi ment rosszul (neki a McLarenné). Már a Renault-nál is voltak problémái. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan elvégez egy-két gumitesztet nekünk, akkor majd tisztábban látunk.”

Max Verstappen legutóbb arról beszélt, hogy nem akar Ricciardóra hagyatkozni a beállításokat illetően, ami szintén egy intő jel lehet az ausztrálnak. A Forma-1-ben azonban bármi megtörténhet, ezt már számos alkalommal láthatták a rajongók.