hero image

Marko: Russell fantasztikus az időmérőkön, de ha megnézzük a versenytempóját…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/02/05 08:07
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, vitán felül áll, hogy George Russell remekül teljesít az időmérőkön, de úgy véli, a versenyeken már nem brillírozik a Mercedes új igazolása.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Bár nem történt sok változás a mezőnyben a 2021-es szezonról a 2022-es évre, viszont az egyik legesélyesebb csapat, a Mercedes lecserélte az egyik versenyzőjét: George Russell érkezett az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyére.

És miközben a legtöbben kitűnő teljesítményt várnak a fiatal brit pilótától, addig a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko arról nyilatkozott, hogy kételkedik Russell versenytempójában, az időmérőkön viszont szenzációsnak tartja a teljesítményét.

Marko szerint Russell versenytempója nem volt sokkal jobb a williamses csapattársáénál, Nicholas Latifiénél – a szezon folyamán Russell 16, Latifi 8 pontot gyűjtött, és előbbi dobogós helyen zárt a kurta-furcsa Belga Nagydíjon.

„Meglátjuk, hogyan fog teljesíteni Russell a Mercedesnél, és hogy jogos-e az a dicséret, amit előzetesen kap. Először szeretném megnézni, hogyan teljesít. Vitán felül áll, hogy szenzációs az időmérőkön, de ha megnézzük a versenytempóját, nem volt sokkal jobb Latifinél” – mondta az Autorevue-nek.