hero image

Marko: Russell fantasztikus az időmérőkön, de ha megnézzük a versenytempóját…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/05 08:07
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, vitán felül áll, hogy George Russell remekül teljesít az időmérőkön, de úgy véli, a versenyeken már nem brillírozik a Mercedes új igazolása.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár nem történt sok változás a mezőnyben a 2021-es szezonról a 2022-es évre, viszont az egyik legesélyesebb csapat, a Mercedes lecserélte az egyik versenyzőjét: George Russell érkezett az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyére.

És miközben a legtöbben kitűnő teljesítményt várnak a fiatal brit pilótától, addig a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko arról nyilatkozott, hogy kételkedik Russell versenytempójában, az időmérőkön viszont szenzációsnak tartja a teljesítményét.

Marko szerint Russell versenytempója nem volt sokkal jobb a williamses csapattársáénál, Nicholas Latifiénél – a szezon folyamán Russell 16, Latifi 8 pontot gyűjtött, és előbbi dobogós helyen zárt a kurta-furcsa Belga Nagydíjon.

„Meglátjuk, hogyan fog teljesíteni Russell a Mercedesnél, és hogy jogos-e az a dicséret, amit előzetesen kap. Először szeretném megnézni, hogyan teljesít. Vitán felül áll, hogy szenzációs az időmérőkön, de ha megnézzük a versenytempóját, nem volt sokkal jobb Latifinél” – mondta az Autorevue-nek.