Az elmúlt futamokon mutatott jó teljesítménye hamar meghozhatja a jutalmat Perez számára.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója dicsérettel illette Sergio Perezt a Japán Nagydíjon nyújtott teljesítménye miatt, főleg annak fényében, hogy tavaly elképesztően gyenge produkciót nyújtott a mexikói Japánban.

A GPblognak adott verseny utáni interjúban Marko elismerte Perez figyelemre méltó fejlődését, és kijelentette: "Úgy gondolom, Perez a vártnál sokkal jobban teljesített. Különösen, ha figyelembe vesszük a tavalyi katasztrofális hétvégéjét. A fejlődése szabad szemmel is jól látható", mondta.

Marko kiemelte továbbá Perez első soros rajtpozíciójának jelentőségét, ilyet ugyanis, mint mondta, nem is tudja, mikor látott utoljára.

"Végre működtek a beállítások, aminek köszönhetően kibérelhettük az első sort. Régóta nem értünk el ilyet, Perez az első soros eredménye pedig különösen meglepő. Nem is tudom, mikor volt erre utoljára példa - még gondolkodnom kell rajta", mondta.

A szuzukai teljesítménye után Perez visszavette a második helyet az egyéni tabellán, és csak csapattársa, a 13 ponttal többet szerző Max Verstappen található előtte.

Amennyiben Perez képes lesz fenntartani jelenlegi teljesítményét, úgy minden bizonnyal 2025-re is bebiztosíthatja a helyét a Red Bull csapatánál.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL