A Red Bull sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko a Bahreini Nagydíj után úgy gondolja, egy dologban jobb náluk a Ferrari, csak ennek nem biztos, hogy sok hasznát veszik.

Carlos Sainz csak a negyedik helyen végzett a kettős győzelmet arató Red Bull-páros, azaz Max Verstappen és Sergio Perez mögött egy nagyon egyoldalú küzdelemben, ahol Charles Leclerc-nek ki kellett állnia a versenyből egy motorhiba miatt.

A futam után a monacói arról beszélt, hogy a Red Bull „egy másik bolygón van”, ami éles ellentét a teszteket megelőző optimizmusával szemben a csapatnak. Az olasz médiában már le is írták őket, a Tuttosport arról írt például, hogy vége Fred Vasseur mézesheteinek.

A futam után Helmut Marko is igyekezett egyet rúgni a Scuderiába, a Red Bull sportszakmai tanácsadója az olaszok számára az egyetlen pozitívumot igyekezett semmissé tenni a Motorsport.comnak nyilatkozva.

„Kik lesznek idén az ellenfeleink? Egy verseny után nehéz megmondani, sok ellenfél van és a Mercedes is fog fejlődni az idény folyamán. A legerősebb motor a Ferrarié, de mit számít egy erős motor, ami nem elég megbízható? A végsebesség mindenesetre nem a mi javunkra szól és ezzel számolnunk kell.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL