hero image

Marko szerint ez okozhatta Verstappen kiesését az Ausztrál Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/10 07:57
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko üzemanyagszivárgásról beszélt Max Verstappen kiesése kapcsán, azonban még nem tudják, hogy pontosan mi okozhatta a problémát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Red Bull kettős dobogót szerezhetett volna az Ausztrál Nagydíjon, azonban Max Verstappennek technikai probléma miatt fel kellett adnia a versenyt, míg Sergio Perez a második helyen futott be.

Egyelőre a Red Bull sem tudja pontosan, hogy mi okozta a kiesést, ennek kapcsán a tanácsadó Helmut Marko így nyilatkozott a MotorsportWeeknek:

„Max kocsijából szivárgott az üzemanyag. Azt viszont még nem tudjuk, hogy pontosan hol és miért. Hirtelen elkezdett nagyon szivárogni az üzemanyag, ezért meg kellett mondanunk neki, hogy rögtön álljon meg, lehetőség egy tűzoltó készülék közelében.”

Már a futam előtt is dolgoznia kellett Verstappen autóján az osztrák istálló szerelőinek, Marko szerint ekkor még komoly problémáról nem volt szó, a Ferrarival pedig ezúttal nem tudták felvenni a versenyt:

„Hidraulikai problémáink voltak és egy kis szivárgás is fellépett, de az még nem volt komoly. Nem tudjuk, mik okozták a problémáinkat, de ez már a második kiesésünk... most már 46 pontos a hátrányunk” – kezdte az ORF-nek.

„Emellett a közepes gumikon esélyünk sem volt. Nagyon gyorsan koptak az abroncsaink. Néha még a Mercedes is gyorsabb köröket futott nálunk, a kemény keveréken viszont már jobban festett a helyzetünk.”

„Gratulálok a Ferrarinak, mert ma a saját ligájukban versenyeztek” – nyilatkozta a konstruktőri harmadik helyezett istálló tanácsadója.