hero image

Marko szerint ez okozhatta Verstappen kiesését az Ausztrál Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/10 07:57
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko üzemanyagszivárgásról beszélt Max Verstappen kiesése kapcsán, azonban még nem tudják, hogy pontosan mi okozhatta a problémát.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull kettős dobogót szerezhetett volna az Ausztrál Nagydíjon, azonban Max Verstappennek technikai probléma miatt fel kellett adnia a versenyt, míg Sergio Perez a második helyen futott be.

Egyelőre a Red Bull sem tudja pontosan, hogy mi okozta a kiesést, ennek kapcsán a tanácsadó Helmut Marko így nyilatkozott a MotorsportWeeknek:

„Max kocsijából szivárgott az üzemanyag. Azt viszont még nem tudjuk, hogy pontosan hol és miért. Hirtelen elkezdett nagyon szivárogni az üzemanyag, ezért meg kellett mondanunk neki, hogy rögtön álljon meg, lehetőség egy tűzoltó készülék közelében.”

Már a futam előtt is dolgoznia kellett Verstappen autóján az osztrák istálló szerelőinek, Marko szerint ekkor még komoly problémáról nem volt szó, a Ferrarival pedig ezúttal nem tudták felvenni a versenyt:

„Hidraulikai problémáink voltak és egy kis szivárgás is fellépett, de az még nem volt komoly. Nem tudjuk, mik okozták a problémáinkat, de ez már a második kiesésünk... most már 46 pontos a hátrányunk” – kezdte az ORF-nek.

„Emellett a közepes gumikon esélyünk sem volt. Nagyon gyorsan koptak az abroncsaink. Néha még a Mercedes is gyorsabb köröket futott nálunk, a kemény keveréken viszont már jobban festett a helyzetünk.”

„Gratulálok a Ferrarinak, mert ma a saját ligájukban versenyeztek” – nyilatkozta a konstruktőri harmadik helyezett istálló tanácsadója.