hero image

Marko szerint Verstappen elképesztően kezelte a nyomást Kanadában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/22 07:59
Max Verstappen a Kanadai Nagydíj győzelméhez vezető úton feszült utolsó körökkel nézett szembe, és a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko le volt nyűgözve attól, ahogyan a holland ezt kezelte.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Helmut Marko dicsérte Max Verstappent azért, ahogyan „óriási nyomás alatt" is tökéletesen vezetett a Kanadai Nagydíj végefelé. Verstappen a verseny utolsó köreit Carlos Sainz-cal a nyomában teljesítette, miközben a Ferrari versenyzője próbált előzési pozícióba kerülni.

Azonban Verstappen kitartott és megszerezte a 2022-es szezon hatodik győzelmét. Markót nagyon lenyűgözte, ahogyan versenyzője az egész hétvégét kezelte.

„Hihetetlenül jó kvalifikációt teljesített, és a verseny során a nyomás az utolsó Safety Car után óriási volt! Max egyszerűen nem tudott kiszabadulni a DRS-távolságból. A 2. szektorban a Ferrari egyértelműen gyorsabb volt nálunk" mondta Marko az osztrák ORF televíziónak.

Marko úgy véli, Verstappen okosan védekezett Sainz ellen. „Nagyon okosan csinálta. Minden alkalommal feltöltötte az akkumulátort, és teljes erőbedobással jött vissza. Különösen a második szektorban ment gyorsan."