hero image

Marko szívesen elkerülné a „meglepetéseket” a Red Bull 2022-es költségvetésében

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/23 16:59
A Red Bullnak bőven volt oka arra, hogy ünnepeljen a 2022-es szezon végén, hiszen az egyéni és a konstruktőri címet is behúzták. Helmut Marko tanácsadó pedig örül annak, hogy az ilyen ünnepi események nem tartoznak a költségvetési limit alá.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Marko arról beszélt, szeretné majd minél hamarabb megtudni, hogy a Red Bull belefért-e a 2022-es költségsapkába, mert nem akar „meglepetésekkel” találkozni.

Az idei sikerek után a bikások saját főhadiszállásuk helyszínén, vagyis Milton Keynesben tartottak egy bemutatót a kilátogató rajongók részére, de Marko nem volt jelen ezen az eseményen.

„Én nem voltam ott. Volt egy hatalmas bemutatónk az összes motorsportos érdekeltségünkkel. Raliautóktól kezdve az F1-ig. A Red Bull számít Milton Keynes sportos zászlóshajójának” – nyilatkozta Marko a német Auto Motor und Sportnak.

A Red Bull azonban az év során belekeveredett néhány ellentmondásos ügybe is. Ezek közül a legnagyobb kétségkívül a költségtúllépésük volt. Októberben ugyanis kiderült, hogy az istálló nem tartotta magát a tavalyi előírásokhoz, emiatt pedig hétmillió dolláros bírságot kell fizetniük, miközben a szélcsatornás idejüket is tíz százalékkal csökkentik 2023-ra.

Marko ezzel kapcsolatban csak azzal viccelődött, hogy örül annak, hogy ez a rendezvény nem tartozik a költséglimit alá, miközben jövőre már korán szeretné megtudni, hogy 2022-ben nem vétettek a szabályok ellen.

„Később Londonban is volt egy karácsonyi partink. Az sem számít bele. A számításaink szerint most bőven alatta leszünk, de szeretnénk minél korábban tisztázni ezt, hogy ne legyenek olyan meglepetések, mint most.”

Végezetül a szakember még arról is beszélt, hogy a Red Bull mely világbajnoki címeit tartja a legkülönlegesebbnek. Elsőként a 2010-est nevezte meg, hiszen az volt az istálló fennállásának első komoly sikere, ráadásul az is az év utolsó futamán dőlt el, miközben három csapat versenyzői is esélyesek voltak még.

Aztán ott van a tavalyi, thrillerbe illő befejezés, ami pszichológiai szempontból volt igazi kihívás Marko szerint, az idei pedig azért hagy benne maradandó élményeket, mert olykor sikerült egészen elképesztő teljesítménnyel futamokat nyerniük, példaként pedig Spát hozta fel.