hero image
dppi

Marko: Tudom, hogy érzi magát Wolff, ezért nem viselkedik kárörvendően

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/23 17:59
A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko úgy gondolja, tudja, hogyan érzi magát a Mercedes-főnök Toto Wolff, hiszen ők is jártak hasonló cipőben nem is olyan rég, a másolással pedig nincs problémája.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Dominánsan indította a Red Bull a 2023-as évet: mind a három futamon ők diadalmaskodtak, az első két versenyen ráadásul kettős győzelemmel ért be a Milton Keynes-i alakulat két autója.

Eközben a Mercedes nem lehet elégedett, jelentős tempóbeli hátrányuk van a Red Bullhoz képest, a csapatbajnokságban pedig még az Aston Martin is előttük áll. Ennek kapcsán Helmut Marko azt mondta, nem a Mercedes, hanem a Red Bull pozíciója érdekli:

„Nem érdekel, hogy ki hanyadik helyen áll. A legfontosabb, hogy mi vagyunk az elsők. Tudom, hogy érzi magát Toto Wolff, mert mi is szenvedtünk hét éven keresztül. Ezért nem viselkedik kárörvendően” – mondta Marko a Sport Bildnek.

Az osztrák hozzátette, szerinte semmi kivetnivaló nincs abban, ha egy csapat elkezdi másolni egy másik csapat koncepcióját, és ez mindennapos is az F1-ben:

„Teljesen mindennapi esemény a Forma-1-ben a másolás. És nincs is ebben semmi tiszteletlenség. Minden arról szól, hogy a lehető leggyorsabb kocsit szeretnéd megalkotni, valamint sikereket akarsz vele elérni.”

„Nem fogod elfogadni azt, hogy éveken át ne teljesíts jól, csak azért, mert túl büszke vagy bevallani, hogy mások jobb munkát végeztek” – zárta a Red Bull főtanácsadója.