hero image

Marko: Verstappen agresszív stílusának nem fekszenek a 2022-es F1-es autók

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/21 08:07
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint hiába nyert már egy futamot idén, Max Verstappen még nem tudta teljesen hozzáigazítani a vezetési stílusát a 2022-es Forma-1-es autók igényeihez.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Címvédő világbajnokként Max Verstappen eddig csak egyetlen egy futamot fejezett be a 2022-es szezonban, azt viszont meg is nyerte Szaúd-Arábiában. Ugyanakkor az évadnyitó bahreini futamon, és Melbourne-ben is alulmaradt volna a Ferrari monacói pilótájával szemben, ha befejezi a futamot.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint amellett, hogy az RB18 még nem annyira kifinomult konstrukció, mint a Ferrari F1-75, Verstappen agresszív stílusa sem működik olyan jól a 2022-es szabályrendszer szerint épített autóval, mint elődjével.

„Sergio Perez sokkal közelebb van Maxhoz, mint 2021-ben volt” – nyilatkozta Marko a német F1-Insidernek. „A legegyszerűbb magyarázata ennek az, hogy az új autók, amelyek kevesebb leszorítóerőt termelnek, jobban passzolnak egyes pilótákhoz.”

„Perez nagyon elégedett az autó jelenlegi beállításaival, miközben Max egyelőre szenved. Nem tudja még tökéletesíteni az autó egyensúlyát, ezért nem is bízik abban teljesen. Az agresszív stílusa nem igazán passzol az új autókhoz.”