hero image

Marko: Verstappen agresszív stílusának nem fekszenek a 2022-es F1-es autók

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/21 08:07
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint hiába nyert már egy futamot idén, Max Verstappen még nem tudta teljesen hozzáigazítani a vezetési stílusát a 2022-es Forma-1-es autók igényeihez.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Címvédő világbajnokként Max Verstappen eddig csak egyetlen egy futamot fejezett be a 2022-es szezonban, azt viszont meg is nyerte Szaúd-Arábiában. Ugyanakkor az évadnyitó bahreini futamon, és Melbourne-ben is alulmaradt volna a Ferrari monacói pilótájával szemben, ha befejezi a futamot.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint amellett, hogy az RB18 még nem annyira kifinomult konstrukció, mint a Ferrari F1-75, Verstappen agresszív stílusa sem működik olyan jól a 2022-es szabályrendszer szerint épített autóval, mint elődjével.

„Sergio Perez sokkal közelebb van Maxhoz, mint 2021-ben volt” – nyilatkozta Marko a német F1-Insidernek. „A legegyszerűbb magyarázata ennek az, hogy az új autók, amelyek kevesebb leszorítóerőt termelnek, jobban passzolnak egyes pilótákhoz.”

„Perez nagyon elégedett az autó jelenlegi beállításaival, miközben Max egyelőre szenved. Nem tudja még tökéletesíteni az autó egyensúlyát, ezért nem is bízik abban teljesen. Az agresszív stílusa nem igazán passzol az új autókhoz.”