hero image

Marko: Verstappen időzített bombává válhat...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/19 08:08
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Max Verstappennek győznie kell, különben időzített bombává válik, viszont jelenleg nyugodtan kezeli a helyzetét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Ausztrál Nagydíjon az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt Max Verstappen kiesett, így pedig a pontverseny hatodik pozíciójába esett vissza. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az ORF-nek nyilatkozott arról, hogy hogyan birkózott meg a csalódásával a holland:

„Max sokkal nyugodtabbá vált. Az ausztráliai kiesése után visszatért a bokszba, és nyugodtan beszéltük meg a dolgokat. Ugyanakkor ebben az esetben tudtuk, hogy belefuthatunk ebbe a problémába, mert már az időmérőn meg kellett birkóznunk ezzel, tehát nem a semmiből jött a gond.”

„Ő egy érzelmes és szenvedélyes pilóta, aki mindig meg fogja mondani a véleményét. De szerintem sokkal nyugodtabbá vált – nyugodtabb, mint korábban volt” – mondta Marko.

Marko viszont azt is hozzátette, hogy ha még sokáig megmaradnak az osztrák istálló problémái, akkor Verstappen időzített bombává fog válni, mert nem tudja elviselni, ha nem nyer.

„Ha nem győz hamarosan újra, akkor valóban egy időzített bombává válik” – tette hozzá a Red Bull főtanácsadója az imolai versenyhétvége előtt.