hero image

Marko: Verstappen túlment a határon, azt hittük nyugodtabb lesz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/13 08:09
Max Verstappen túlment a határon az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, ezzel Helmut Marko szerint elrontotta a pole pozíció megszerzésének esélyeit.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az osztrák remélte, hogy a tavalyi világbajnoki cím megnyerése némi nyugalmat hoz majd Verstappen stílusába. Az idei bajnokságban Verstappen és Charles Leclerc a két főesélyes az évvégi győzelem szempontjából. Leclerc kétszer is felülkerekedett Verstappenen, de a holland Red Bullja kétszer is megadta magát a bahreini és az ausztráliai futamokon. Mindkét futamon Leclerc mögött, a második helyen állt előtte.

Ezzel Verstappen a hatodik helyre szorult vissza a tabellán, a 24 éves versenyző 25 ponttal áll, 46 ponttal Leclerc mögött. Verstappen a kvalifikációkon is vesztésre áll, a holland még nem tudott pole pozíciót szerezni az RB18-assal, Leclerc kétszer is megcsinálta, Sergio Perez pedig mindkettőjüket megverte a szaúdi hétvégén.

Marko azonban úgy véli, Verstappen Ausztráliában a saját túlzásba esése miatt maradt le az első rajtkockáról. „Túlment a határokon, túl sokat akart. Ez nem jött be az utolsó szektorban. Azt hittük, hogy a világbajnoki címével egy kicsit nyugodtabb lesz, de valószínűleg szüksége van még egy címre, hogy ne menjen olyan nagy nyomással a kvalifikációra” – mondta Marko a német Sky-nak.

Verstappen viszont az autót hibáztatta. Nem volt jó. Nem igazán éreztem jól magam az autóban az egész hétvége során. Azt hiszem, nem volt egyetlen olyan kör sem, amikor tényleg magabiztosnak éreztem volna magam, szóval egy kicsit küzdelmes volt. Persze a második rajtkocka jó eredmény, de egyszerűen nem éreztem magam olyan jól, hogy a határon menjek. Megpróbáljuk majd elemezni” – mondta.