hero image

Marko Verstappent hozta fel példaként Vips kirúgásával kapcsolatban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/08/15 08:00
Még mindig nem ért véget teljesen Jüri Vips botránya, hiszen a média még mindig nem engedte el a témát. Helmut Marko szerint azonban ideje lenne tovább lépni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Helmut Marko a Motorsport-Totalnak adott magyarázatot Jüri Vips kirúgásának körülményeire. A Red Bull Racing tanácsadója nem örül a brit sajtó visszhangjának, de azt sem érti, hogy a jelenlegi versenyzők miért töltenek ennyi időt szórakozással. Az osztrák szerint a versenyzőknek hasznosan kellene tölteniük a szabadidejüket, ahogy Max Verstappennek is.

Vipset júniusban kirúgták a Red Bull juniorprogramjából, miután egy livestream során az N-betűs szót használta. A pilóta megtarthatta a helyét a Forma-2-ben, de ez széleskörű kritikát váltott ki. Marko szerint az angol sajtó „sz*rvihart" szabadított el, ami miatt a Red Bullnak nem volt más választása, mint kirúgni őt.

A tanácsadó azonban nem érti a versenyzőt ért kritikák viharát, és azt mondja, Vips 21 éves, és bocsánatot kért. A csapat támogatása mellett a Forma-2-es versenyzőt is érik kritikák. Markót az bosszantja, hogy ez videojátékozás közben történt.

Marko jobban örülne, ha a versenyzők másképp töltenék az idejüket, és Verstappent hozza fel példának, akinél mindig van szimulátor, és egy-egy futam után könnyedén fut egy virtuális versenyt a szimulátoros csapatával, így folyamatosan formában tudja tartani magát.