hero image

Marko: Vettel lassan teljesen motiválatlan lesz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/04 08:10
Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíjon visszatér az Aston Martin volánja mögé, miután az első két futamon covid-fertőzés miatt nem állt rajthoz. Helmut Marko szerint azonban a német motivációja lassan a végét járja.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Sebastian Vettel számára bosszantó lehet, hogy régi csapata most tényleg a csúcson van. A német már 2017-ben és 2018-ban is közel állt a Ferrarival ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen, de több mint egy évvel a távozása után úgy tűnik, a csapat tényleg bajnoki autót épített. Vettel pedig az Aston Martinnál ragadt egy olyan autóval, amely még csak a pontszerzés közelében sincs.

Lawrence Stroll ígéretei nagyok voltak, amikor átvette a Force Indiát, de azóta ezekből a szavakból kevés valósult meg. Vettel személyében egy négyszeres világbajnokot hozott, de maga a csapat egyre lejjebb és lejjebb esik a rangsorban. A negyedik helyről mostanra a kilencedik helyre esett vissza a csapat, nulla ponttal.

Marko szerint Vettel motivációja lassacskán a végét járja. Az osztrák korábban azt nyilatkozta, hogy Vettelnek inkább ki kellett volna vennie egy évet, mintsem hogy az Aston Martinhoz igazoljon, és most, hogy a brit csapat nem teljesít, úgy tűnik, igaza van a Red Bull tanácsadójának.

Szerinte egy motivált Vettel még mindig dobogós helyezésekért küzdene az F1-ben egy olyan autóval, amely képes erre. Példaként Vettel tavalyi dobogóját hozta fel Bakuból. Az Aston Martin által tervezett AMR22-vel azonban Marko nem érzi úgy, hogy Vettel motivált lehetne, hiszen azzal az autóval aligha lehet pontokat szerezni.