hero image

Markót arról kérdezték, ki lesz Verstappen csapattársa 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/27 08:11
Egyelőre nem tudni, milyen párossal áll rajthoz a Red Bull a következő évben, erről kérdezték meg az istálló főtanácsadóját, Helmut Markót, aki csak annyit mondott, mikor döntenek Verstappen csapattársáról.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sikeres hétvégén van túl a Red Bull csapata, hiszen a 2016-os Maláj Nagydíj óta először szereztek kettős győzelmet a Forma-1-ben, ráadásul 11 pontra csökkentették a hátrányukat a Ferrari mögött.

És míg a Ferrarinál 2024 végéig meghosszabbították Sainz szerződését, addig a Milton Keynes-i alakulatnál egyelőre kérdéses, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa 2023-ban – a két legfőbb jelölt Sergio Perez és Pierre Gasly.

A csapat tanácsadóját, Helmut Markót arról kérdezték, hogy ki erősíti majd az istállójukat a következő szezonban, ennek kapcsán elmondta, csak hónapok múlva hoznak döntést:

„A nyári szünetig fogunk döntést hozni arról, hogy ki lesz Verstappen csapattársa 2023-ban” – mondta Marko a Viaplay-nek, majd arra tért rá, hogy nem szeretnék elveszteni Pierre Gaslyt, de még van idejük:

„Pierre-rel 2023 végéig van szerződésünk, tehát van még egy kis időnk. Mint a Red Bullnál mindig, úgy most is csak a teljesítménytől függ minden” – tette hozzá az osztrák istálló tanácsadója.