hero image

Markót arról kérdezték, visszavonulhat-e a szezon közben Vettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/21 08:19
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint nem passzol Sebastian Vettel erős karakteréhez az, hogy szezon közben vonuljon vissza, azonban nincs könnyű helyzetben a négyszeres világbajnok.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Aston Martin az egyetlen istálló a Forma-1-es mezőnyben, amely pont nélkül áll három versenyt követően, Sebastian Vettel számára pedig további nehézség, hogy az év első két futamát a koronavírus-fertőzése miatt ki kellett hagynia.

Az F1-Insider.com arról kérdezte Helmut Markót, hogy szerinte mennyi esély van arra, hogy Vettel már az idény közben bejelenti, hogy visszavonul – így válaszolt az osztrák:

„Alapvetően nem passzol Sebastian erős karakteréhez az, hogy szezon közben vonuljon vissza. Azonban a csapatnak a közeljövőben fejlődnie kell, máskülönben rendkívül nehéz lesz motiváltnak maradnia.”

„Mindenesetre fáj a lelkem amiatt, hogy ilyen helyzetben látok egy négyszeres világbajnok versenyzőt” – magyarázta a Red Bull tanácsadója, aki hosszú éveken keresztül dolgozott együtt Vettellel.

Amikor Markót Lauda visszavonulására emlékeztették, azt mondta, a háromszoros világbajnok osztrák teljesen más helyzetből vonult vissza, mint amilyenben jelenleg az Aston Martin pilótája van.

„Vettellel más a helyzet, mint Nikivel, ugyanis Nikinek akkoriban egy többé-kevésbé versenyképes autója volt, csak rájött, hogy ez már többé nem neki való. Vettelnek viszont kétéves szerződése van, és egy gyenge autóban ül.”

„Küzd és azért kínozza magát, hogy jobban teljesítsen. Az egyik alternatíva az lenne, hogy már most leírják a szezont és elkezdenek a következőre összpontosítani, de ebben az esetben sem hiszem, hogy Vettel az Aston segítésével vesződne” – így Marko.