hero image

Markót arról kérdezték, visszavonulhat-e a szezon közben Vettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/04/21 08:19
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint nem passzol Sebastian Vettel erős karakteréhez az, hogy szezon közben vonuljon vissza, azonban nincs könnyű helyzetben a négyszeres világbajnok.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Az Aston Martin az egyetlen istálló a Forma-1-es mezőnyben, amely pont nélkül áll három versenyt követően, Sebastian Vettel számára pedig további nehézség, hogy az év első két futamát a koronavírus-fertőzése miatt ki kellett hagynia.

Az F1-Insider.com arról kérdezte Helmut Markót, hogy szerinte mennyi esély van arra, hogy Vettel már az idény közben bejelenti, hogy visszavonul – így válaszolt az osztrák:

„Alapvetően nem passzol Sebastian erős karakteréhez az, hogy szezon közben vonuljon vissza. Azonban a csapatnak a közeljövőben fejlődnie kell, máskülönben rendkívül nehéz lesz motiváltnak maradnia.”

„Mindenesetre fáj a lelkem amiatt, hogy ilyen helyzetben látok egy négyszeres világbajnok versenyzőt” – magyarázta a Red Bull tanácsadója, aki hosszú éveken keresztül dolgozott együtt Vettellel.

Amikor Markót Lauda visszavonulására emlékeztették, azt mondta, a háromszoros világbajnok osztrák teljesen más helyzetből vonult vissza, mint amilyenben jelenleg az Aston Martin pilótája van.

„Vettellel más a helyzet, mint Nikivel, ugyanis Nikinek akkoriban egy többé-kevésbé versenyképes autója volt, csak rájött, hogy ez már többé nem neki való. Vettelnek viszont kétéves szerződése van, és egy gyenge autóban ül.”

„Küzd és azért kínozza magát, hogy jobban teljesítsen. Az egyik alternatíva az lenne, hogy már most leírják a szezont és elkezdenek a következőre összpontosítani, de ebben az esetben sem hiszem, hogy Vettel az Aston segítésével vesződne” – így Marko.