hero image

Masi újra megszólalt: úgy éreztem, mindenki utál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/07/31 08:20
Michael Masi részletesebben is elmondta, hogy mit élt át a 2021-es szezonzárót követően, amely az ellentmondásos döntések miatt végül a kirúgásához vezetett.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A korábbi F1-es versenyigazgatót februárban váltották le hónapokig tartó belső vizsgálatokat követően. Akkor a szövetség felajánlotta számára, hogy folytathatja a munkát egy másik pozícióban, de július elején kiderült, hogy Masi inkább a távozás mellett döntött.

Az ausztrál ekkor kiadott egy rövidebb közleményt, most azonban részletesebben is beszélt arról, hogyan érintette őt személyes szinten a botrány, és felfedte, hogy halálos fenyegetéseket is kapott.

„Úgy éreztem magamat, mint a világ legutáltabb embere. Halálos fenyegetéseket kaptam. Az emberek azt mondták, hogy eljönnek értem és a családomért” – nyilatkozta az ausztrál Daily Telegraph-nak a „sötét napokról”.

„Sokkoló üzeneteket kaptam a közösségi médiában. Rasszista, támadó, aljas szavakat, és mindenféle néven illettek engem. És nem akartak abbamaradni. Nemcsak Facebookon jöttek, de LinkedInen is, melynek egy igazi szakmai platformnak kéne lennie. Én viszont ott is ugyanolyan támadásokat kaptam.”

Ezek fényében nem is csoda, hogy Masi eleinte nem is akart beszélni senkivel, és igyekezett a saját kis buborékában maradni, de most elmondta, hogy a történtek ellenállóbbá tették őt. „Nem akartam senkivel beszélni. Még a családommal és a barátokkal sem. Csak a szűk családdal beszélgettem erről, de velük se hosszan.”

„Csak egy buborékban akartam maradni. Nem voltam hajlandó beszélni, egyedül akartam lenni, ami nagy kihívás volt.” Összességében viszont Masi érzése szerint ez az egész történet „sokkal erősebb” emberré tette őt.