A korábbi F1-es pilóta, Felipe Massa az Aston Martinról és Fernando Alonsóról nyilatkozott. A 2008-as vb-második szerint a Mercedes, Ferrari, McLaren trió is csinálhatná ugyanazt, mint az Aston, mégsem teszik.

Fernando Alonso három harmadik helyezéssel indította a 2023-as szezont, miközben a tavalyi hetedik Aston Martin jelenleg a második helyen áll a csapatbajnokságban, 9 ponttal megelőzve a Mercedest.

A korábbi F1-es Felipe Massa a korábbi csapattársa kapcsán elmondta, őt nem lepte meg Alonso erős teljesítménye, hiszen tudja, ha jó autó van alatta, akkor remek teljesítményre képes:

„Mindannyian tudjuk, mennyire erős. Ha a kocsija megfelelő, akkor annyira gyors tud lenni, mint amikor világbajnoki címeket nyert. A Forma-1 története folyamán ő töltötte a legtöbb időt a sportban, és az eredmények miatt tovább növekedhet a motivációja a folytatásra.”

„A csapattársaim közül Fernando nehezítette meg a legjobban a dolgomat” – mesélte Massa a Gazzetta dello Sportnak.

A brazil azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a sikerben nagy szerepe van annak, hogy a Red Bulltól is igazolt az Aston Martin, többek között Dan Fallows is a silverstone-i gárdánál kötött ki.

„Pár évvel ezelőttig olyan volt az autójuk, mint a Mercedes, aztán jött a szabálymódosítás, ami után már nem volt erre lehetőségük. Szóval szereztek a Red Bulltól egy technikai igazgatót és más kiváló dolgozókat, akik megépítették ezt az autót, ami be is jött.”

„A Ferrari, a Mercedes és a McLaren a presztízs miatt nem teszi meg ezt, ezért ők csak házon belül nézelődnek. De a Red Bullnak is le kellett igazolnia Adrian Newey-t, hogy beinduljon a győzelmi ciklus” – fogalmazott a brazil.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL