Fernando Alonso korábbi csapattársa, Felipe Massa felidézte, milyen volt együtt dolgozni a spanyollal a Ferrarinál, ami nem sok jót ígér a kétszeres világbajnok mindenkori csapatának.

Két szezon után távozott az Alpine csapatától Fernando Alonso, aki tavaly 41 évesen is remek teljesítményt nyújtott, hiába babrált ki vele sokszor a francia istálló technikája.

2023-ban már az Aston Martin színeiben küzdhet a minél jobb eredményekért a kétszeres világbajnok pilóta, akiről a korábbi ferraris csapattársa, Felipe Massa nyilatkozott.

Bár a 2008-as vb-második Alonso versenyzői kvalitását nem vonja kétségbe, viszont úgy véli, hogy nem tett jót a csapatnak a spanyol pilóta jelenléte, ahogy neki is nehéz volt érvényesülnie Alonso mellett.

„Egyértelmű, hogy vele volt a legnehezebb együtt dolgozni. Először is, egy csodálatos versenyzőről beszélünk, ilyen szempontból nem is lehet másról beszélni” – kezdte Massa.

„De elég nehéz volt együtt dolgozni vele a csapaton belül. Tulajdonképpen kettéválasztotta a csapatot.”

„Ennek az eredménye nem volt pozitív a csapatra nézve, ahogy rám nézve sem. Úgy éreztem, nem vagyok elég erős ahhoz, hogy dolgozzak, és hogy a csapat rám is figyeljen.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL