hero image
Charles Leclerc / Ferrari Twitter

Massa: Ezeken a területeken kell javítania a Ferrarinak..

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/23 12:59
Felipe Massa úgy gondolja, hogy a Ferrarinak számos területen javítania kell a teljesítményén, ha a maranellói alakulat valóban szeretne reális eséllyel harcba szállni a világbajnoki címért.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Ferrari tavalyi szezonja igazi hullámvasút volt, melynek első futamain meglehetősen kellemes élményeket szereztek a futamgyőzelmekkel és erős dobogós helyezésekkel, ám az idény második fele inkább a küszködésről és az elszalasztott lehetőségekről szólt.

A Ferrari egykori pilótája, Felipe Massa pontosan tudja, hogy mennyi mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy valaki megszerezze a bajnoki címet. Elég csak arra gondolni, hogy annak idején 2008-ban a brazil az utolsó kanyarban csúszott le a bajnoki összetett első helyéről.

Számos kritika érte a Ferrarit tavaly a nem megfelelő stratégiai döntések miatt, és Massa szerint jó sok olyan terület van, ahol a csapatnak többet kell nyújtania. A brazil ugyanakkor a Swiatwyscigow.pl-nek azt is elárulta, Leclerc egyértelműen világbajnoki alapanyag.

„Először is, szerintem Charles fantasztikus munkát végez. Nagyszerű versenyző, igazán megérdemli, hogy versenyképes autóban üljön. Megérdemli a lehetőséget, hogy versenyzőként harcolhasson a bajnoki címért.”

„De igen, szerintem meg kell oldaniuk néhány problémát. Javítaniuk kell azokon a dolgokon, amelyek nem működnek, a stratégián, de sok más dolgon is. A szezon elején mechanikai problémáik voltak. Akadtak problémáik a bokszkiállásnál, sok-sok probléma a stratégiával.”

„A bajnokság megnyeréséhez végül is mindennek tökéletesnek kell lennie. Számomra egy ilyen szezonban fontos, hogy a dolgokat a megfelelő módon javítsuk ki. Ha elkezdesz változtatni a dolgokon, és rossz irányba változtatsz, az nem jó.”