hero image

Massa „furcsának” tartja Alonso átigazolását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/08/06 08:21
Fernando Alonso 2023-ban már az Aston Martinnál fog versenyezni, mindez azonban meglepetésként érte korábbi ferraris márkatársát, Felipe Massát, aki nem is feltétlenül tartja jó döntésnek a spanyol csapatváltását.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Magyar Nagydíj utáni hétfőn érkezett a hír, hogy Alonso az Alpine helyett Sebastian Vettel jelenlegi munkaadóját, az Aston Martint választotta, ráadásul rögtön egy hosszabb távú megállapodást írtak alá a felek.

Massa, aki 2010 és 2013 között volt Alonso csapattársa, azok között volt, akik meglepődtek ezen a lépésen. „Először is, Fernando egy elképesztő versenyző. Sokáig lehettem a csapattársa a Ferrarinál. Sokat tanultam tőle, és az én szememben ő az egyik legjobb az F1-ben” – mondta a brazil a Sky Sports Any Driven Monday nevű műsorában.

„Kicsit azért furcsa volt hallani tőle a döntést, hogy aláírt az Aston Martinnal.” Érzése szerint ugyanis elsősorban az Aston tud majd profitálni Alonsóból, de lehet, hogy fordítva ez már nem fog megvalósulni.

„Ha szeretnétek hallani, hogy mi az őszinte véleményem, akkor úgy gondolom, az Aston Martin sokat fog profitálni abból, hogy Fernando velük van. Azt viszont nem tudom, ő maga mennyit profitál abból, hogy az Aston Martinnál versenyez.”

Massa mindezt azért is mondja, mert a brit alakulat jelenleg csak a középmezőny végén harcol, ami Alonso számára biztosan nem lesz kielégítő. „A legfontosabb Fernando számára az, hogy versenyképes autója legyen, mert akkor megmutathatja, mire képes.”

„Ha azonban a dolgok maradnak olyanok, amilyenek most, akkor lehet, hogy csak a 10., 11., 12. helyekért fog menni, ez pedig nem lesz túl érdekfeszítő számára.”

Alonso csapatváltása mellett 2008 ezüstérmese Vettel visszavonulásáról is elmondta véleményét. „Fontos, hogy Sebastian Vettelről is beszéljünk, mert ő egy olyan versenyző, aki minden elismerést megérdemel a karrierjéért, és mindenért, amit csinált.”

„Sok bajnokságot nyert, sok különböző kategóriában győzött. Az én szememben ő egy nagyon fontos alakja a Forma–1 történelmének, ezért pedig hatalmas tapsot érdemel. A visszavonulással pedig jól döntött, mert így lesz ideje más dolgokkal is foglalkozni.”