hero image

Massa: Gasly túl jó ahhoz, hogy az élcsapatok átnézzenek rajta

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ezt meg hogy tudta megfogni Fernando Alonso??? (videóval)

FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

Motorsport.hu
2022/06/06 08:21
Miután a Red Bull Sergio Perez szerződéshosszabbításával lényegében elvette Pierre Gasly esélyét a csapathoz való visszatérésre, Felipe Massa arról beszélt, hogy a francia túl jó pilóta ahhoz, hogy az élcsapatok ne vegyék őt számításba.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

2019-ben 12 futamot tölthetett el az anyacsapatnál, miután visszaküldték őt az akkori Toro Rossóhoz, ahol Gasly ismét kivirágzott, és azóta is rendszeresen bizonyítja, hogy milyen jó versenyző.

A 2020-as Olasz Nagydíjon futamot is tudott nyerni, és ezek után többször is beszélt arról, hogy szeretne egy második esélyt a Red Bulltól, mert érzése szerint már sokkal stabilabb és erősebb versenyző, mint akkoriban.

A helyzet azonban úgy hozta, hogy az energiaitalosok elégedettek jelenlegi párosukkal, így Gasly számára a következő években nem lesz lehetőség a fellépésre. Ez pedig azt jelentheti, hogy vélhetően elkezd majd nézelődni más istállóknál, mert nem szeretne már sokáig a középmezőnybe tartozó AlphaTaurinál maradni.

Massát az F1TV kérdezte arról, hogy szerinte a 26 éves versenyzőnek lehet-e sansza egy élmezőnybe tartozó alakulatnál. „Igen, úgy hiszem.” A brazilnak például igazán tetszett Gasly Monacói Nagydíjon nyújtott teljesítménye, még ha a végén nem is tudott pontot szerezni.

Miután csak a 17. helyre kvalifikálta magát az időmérőn, a futamon egészen a 11. helyig kapaszkodott fel, miközben több szép előzést is bemutatott, és valóban csak egy hajszállal maradt le a legjobb tízről.

„Egész hétvégén igazán gyors volt. A kvalifikáció rosszul sült el neki a stratégia és a piros zászló miatt. A mutatott teljesítményei azonban lenyűgözőek. Szüksége lenne egy jó autóra, mert látszik, hogy akár a győzelmekért is képes lenne vele harcolni.”

Gaslynak egyébként 2023-ra még szerződése van a Red Bull-lal, tehát elméletileg biztos helye van az AlphaTaurinál, de Helmut Marko korábban kifejtette, hogy ha náluk nem lesz lehetőség a fellépésre, akkor idő előtt elengedhetik a kezét, hogy esélyt biztosítsanak neki más csapatoknál.