hero image

Massa: Ricciardónak újra élveznie és mosolyognia kell

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/06/04 08:22
Felipe Massa elmondása szerint Daniel Ricciardónak „vissza kell hoznia a mosolyt”, miközben igyekszik megtalálni a formáját a McLarennél.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A monacói hétvége kezdete óta az egyik legfelkapottabb téma Ricciardo jövője a McLarennél és az F1-ben, mivel az ausztrál nem teljesít a tőle elvárható szinten, és már a csapat is nyíltan kimondta, hogy eddig nem azt kapják az együttműködéstől, amit előzetesen reméltek.

Ennek fényében pedig az is előfordulhat, hogy felbontják az eredetileg 2023 végéig szóló szerződést Ricciardóval, bár a hírek szerint éppen a pilóta az, aki az idő előtti távozásról dönthet.

Most a korábbi bajnoki ezüstérmes, Massa is bekapcsolódott a beszélgetésbe, és az F1TV-nek elmondta, hogy szerinte Ricciardónak muszáj lenne újra élveznie, amit csinál, ha ismét erősebben szeretne teljesíteni.

„Látnunk kéne, hogy újra mosolyog, élveznie kell, amit csinál. Nekem is volt hasonló időszakom a Ferrarinál, amikor mindig történt valami rossz, és emiatt nem tudsz rendesen koncentrálni, mert nem vagy elég nyugodt és boldog.”

„George Russell például arról beszélt, hogy ő mennyire boldog és élvezi, amit csinál. Ezek nagyon fontos dolgok, a csapattal együtt élvezned kell. Talán Ricciardónak is csak vissza kell hoznia a mosolyt.”

Massát Zak Brown nem túl támogató kijelentéseiről is megkérdezték, de a brazil szerint „ezen szavak kisebbek annál, mint amire ő a pályán képes”. Ha Daniel Ricciardo szintjén vagy, ő egy elképesztő pilóta, hihetetlen szintre képes, szóval nem szabadna, hogy ezek a megjegyzések elvonják a figyelmét.”

„Arra kell koncentrálnod, hogy mire vagy képes a pályán, és nem szabad azon agyalnod, hogy van-e szerződésed a következő évre vagy sem. Ezt félre kell tenni, nem emiatt kell aggódni. A lényeg, hogy megértse, miként lehet boldog és miként élvezheti, akkor pedig az eredmények is jönni fognak” – vélekedett Massa a mclarenes helyzetéről.

Ricciardo eközben maga is igyekezett kihangsúlyozni, hogy nem akar túlságosan főnöke szavain rágódni, mert tudja, hogy mire képes, bár azt is elismerte, hogy valóban jobb teljesítményt kellene nyújtania.