hero image

Massát „lenyűgözte” a Ferrari elképesztő kezdése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/20 08:22
A Ferrari korábbi pilótája, Felipe Massa elmondta, hogy őt lenyűgözte, mennyivel jobban kezdte a szezont a csapat a legfőbb riválisokhoz képest.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A vörösök tényleg nagyon bekezdtek, hiszen Charles Leclerc révén magabiztosan vezetik az egyéni pontversenyt, miközben konstruktőriben is remekül állnak. A monacói az eddig megszerezhető 78 pontból 71-et kaparintott meg.

Az F1-75-ös masinájuk pedig nemcsak gyors, de megbízható is, miközben a Red Bull hiába tudna hasonlóan gyors lenni, három verseny alatt összesen már háromszor estek ki, így a ponthátrányuk is egészen jelentősnek mondható.

Massa úgy látja, ha így mennek tovább a dolgok a Ferrari háza táján, akkor jó esélyük lesz megszerezni a bajnoki címet. „Engem lenyűgöz, Maranello mennyire elöl jár az új szabályok megértése, valamint a megbízhatóság terén” – nyilatkozta a brazil a La Gazzetta dello Sportnak.

„Nem titok, hogy ha ennyire vezetnek a bajnokságban, az az autó erősségének köszönhető.” Leclerc nagyszerű szezonkezdete miatt már most sokan a bajnoki címről kezdtek el beszélni, Massa azonban még nem akar túlzottan előreszaladni, bár azt elismerte, hogy a következő helyszínek még akár jobban is kedvezhetnek a Ferrarinak.

„Nyugodtnak kell maradni, mivel az erőviszonyok még nem teljesen tiszták pár futam után. Azt nem lehet kijelenteni, hogy a Ferrarinak máris a zsebében van a 2022-es bajnoki cím. Most azonban olyan pályák jönnek, ahol fontosabb a leszorítóerő a csúcssebességnél: itt Imolára, Spanyolországra és Monte Carlóra gondolok.”

„A Ferrari még gyorsabb lehet, mint eddig, hiszen a Red Bull ugyan jó az egyenesekben, de a Ferrari kiegyensúlyozottabb a kanyarokban, és nagyobb a leszorítóereje.”