A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto Abu-Dzabiban reagált azokra a pletykákra, melyek szerint a maranellói istálló meneszteni fogja őt a szezon végén.

Maurizio Arrivabene menesztését követően Mattia Binotto lett a Ferrari Forma-1-es csapatának csapatfőnöke, a kinevezése óta pedig sok kritika érte őt, főleg a stratégiai hibák miatt.

A napokban az olasz sajtó már arról írt, hogy a Ferrari meneszteni fogja Binottót, a helyére pedig több jelölt nevét is bedobták, többek között Laurent Mekies és Andreas Seidl is felmerült, a legtöbben viszont az Alfa-főnök Frederic Vasseurt emlegetik.

Természetesen erről Binottót is megkérdezték, aki az Abu-Dzabi Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján, aki azonban tagadta, hogy szó lenne a menesztéséről, és állítása szerint nyíltan tud beszélgetni a feletteseivel:

„Ez nem az én döntésem. Nyugodt vagyok, mert nyíltan tudok beszélni a feletteseimmel, főleg a rövid, közép és hosszú távú dolgokról. A szezonkezdet előtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsak leszünk, és hogy ennyi pole-t fogunk szerezni.”

„Persze látszanak a gyengeségeink is, de dolgozunk azon, hogy kijavítsuk ezeket. Versenytempó terén fejlődnünk kell, ha ez sikerül, akkor a stratégiaválasztásban is könnyebb dolgunk lesz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL