hero image
dppi

Mattia Binotto megszólalt a menesztéséről szóló pletykákról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/19 13:58
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto Abu-Dzabiban reagált azokra a pletykákra, melyek szerint a maranellói istálló meneszteni fogja őt a szezon végén.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Maurizio Arrivabene menesztését követően Mattia Binotto lett a Ferrari Forma-1-es csapatának csapatfőnöke, a kinevezése óta pedig sok kritika érte őt, főleg a stratégiai hibák miatt.

A napokban az olasz sajtó már arról írt, hogy a Ferrari meneszteni fogja Binottót, a helyére pedig több jelölt nevét is bedobták, többek között Laurent Mekies és Andreas Seidl is felmerült, a legtöbben viszont az Alfa-főnök Frederic Vasseurt emlegetik.

Természetesen erről Binottót is megkérdezték, aki az Abu-Dzabi Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján, aki azonban tagadta, hogy szó lenne a menesztéséről, és állítása szerint nyíltan tud beszélgetni a feletteseivel:

„Ez nem az én döntésem. Nyugodt vagyok, mert nyíltan tudok beszélni a feletteseimmel, főleg a rövid, közép és hosszú távú dolgokról. A szezonkezdet előtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsak leszünk, és hogy ennyi pole-t fogunk szerezni.”

„Persze látszanak a gyengeségeink is, de dolgozunk azon, hogy kijavítsuk ezeket. Versenytempó terén fejlődnünk kell, ha ez sikerül, akkor a stratégiaválasztásban is könnyebb dolgunk lesz.”