hero image

Max Verstappen egy kéréssel fordult az FIA-hoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/04/02 08:23
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt kérte, hogy minden évben hasonló vizsgálatokat kellene végezzen az FIA, mint a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj esetén tette.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Miután az utolsó verseny utolsó körében dőlt el a 2021-es világbajnoki cím sorsa, az FIA átfogó vizsgálatot indított a versenyigazgató Michael Masi az Abu-Dzabi Nagydíjon való ténykedése kapcsán.

Végül arra jutottak, hogy Masit eltávolítják a pozícióból, a vizsgálatról pedig egy részletes dokumentumban írtak. Masi helyére nem egy, hanem két új versenyigazgatót neveztek ki: Eduardo Freitast és Niels Wittichet, akik felváltva ténykednek idéntől a futamokon, valamint bevezették a Virtuális Versenyigazgatás (VRC) intézményét is.

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondta, jó dolognak tartja, hogy nyilvánosságra hozta az FIA a vizsgálatát, és szívesen látna gyakrabban is hasonló vizsgálatokat.

„Jó dolognak tartom, hogy az FIA megmutatta a világnak, hogy mit vizsgálnak. Szerintem minden évben le kellene folytatni ilyen vizsgálatokat, hiszen szervezetként vagy csapatként mindig arra kell törekedni, hogy még jobbá válj.”

„Tehát szerintem ez egy teljesen természetes procedúra, amit egyébként is el kell végezni” – idézte a RacingNews365 a 2021-es szezon világbajnokát, aki jelenleg a harmadik helyen áll a pontversenyben.