hero image

Max Verstappen egy kéréssel fordult az FIA-hoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/04/02 08:23
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt kérte, hogy minden évben hasonló vizsgálatokat kellene végezzen az FIA, mint a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj esetén tette.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Miután az utolsó verseny utolsó körében dőlt el a 2021-es világbajnoki cím sorsa, az FIA átfogó vizsgálatot indított a versenyigazgató Michael Masi az Abu-Dzabi Nagydíjon való ténykedése kapcsán.

Végül arra jutottak, hogy Masit eltávolítják a pozícióból, a vizsgálatról pedig egy részletes dokumentumban írtak. Masi helyére nem egy, hanem két új versenyigazgatót neveztek ki: Eduardo Freitast és Niels Wittichet, akik felváltva ténykednek idéntől a futamokon, valamint bevezették a Virtuális Versenyigazgatás (VRC) intézményét is.

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondta, jó dolognak tartja, hogy nyilvánosságra hozta az FIA a vizsgálatát, és szívesen látna gyakrabban is hasonló vizsgálatokat.

„Jó dolognak tartom, hogy az FIA megmutatta a világnak, hogy mit vizsgálnak. Szerintem minden évben le kellene folytatni ilyen vizsgálatokat, hiszen szervezetként vagy csapatként mindig arra kell törekedni, hogy még jobbá válj.”

„Tehát szerintem ez egy teljesen természetes procedúra, amit egyébként is el kell végezni” – idézte a RacingNews365 a 2021-es szezon világbajnokát, aki jelenleg a harmadik helyen áll a pontversenyben.