hero image

Max Verstappen: Ha a kocsink gyors lesz, ismét remek munkára leszünk képesek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/02/23 08:24
Egyelőre visszafogottan nyilatkozik a Red Bull pilótapárosa, Max Verstappen és Sergio Perez az új autójuk, az RB18-as kapcsán – legalábbis a shakedown után abban még nem mentek bele, mire lehet képes az idei masináljuk.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

A Red Bull sokáig „titkolta” a csütörtöki shakedownjukon készült felvételeket, végül szerda délelőtt, a barcelonai szezon előtti tesztek kezdete után nem sokkal adtak ki egy videót a silverstone-i bejáratásukról.

Max Verstappen ennek kapcsán azt mondta, nagyon örül, hogy végre pályára mehettek, és biztos benne, hogy jó munkát tudnak végezni idén is, ha gyors lesz az RB18-as.

„Végre ki tudtunk menni a pályára és megvannak az első benyomásaink a kocsiról, ami mindig egy fontos dolog. Jól néz ki az autónk. A szabályok nagyon különböznek a tavalyiaktól, ezért is volt jó megtenni az első köröket, valamint szerezni egy benyomást.”

„Egyelőre nem mondanék semmit a szabályokról, csak ki akarok menni a pályára és minél jobb munkát akarok végezni, ahogy minden egyes évben. És ha a kocsink gyors lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy ismét remek munkára leszünk képesek” – fogalmazott Verstappen.

Sergio Perez a nyilatkozatában az autójuk komplexitására világított rá, és elmondása szerint nagyon várja már, hogy melyik tervezési koncepció lesz a leghatékonyabb, hiszen a csapatok különböző utakat választottak.

„Az első pillanattól kezdve látni lehet, mekkora mennyiségű munkát tettek az autóba az alkalmazottak a gyárban. Magabiztos vagyok, és nagyon remélem, hogy rögtön gyorsak tudunk majd lenni.”

„Azt gondolom, kulcsfontosságú lesz, hogy milyen sebességgel tudunk haladni a szezon folyamán. Azt már most is látni lehet, hogy néhány csapat hogyan értelmezte a szabályokat, és érdekel lesz meglátni az első futamon, hogy melyik koncepció működik a legjobban” – mondta Perez.

A Red Bull csapatában a barcelonai tesztek első napjának délelőttjén Max Verstappen teljesített 80 kört, a délután pedig Sergio Perezé, jelenleg ő van kint a katalán pályán az RB18 volánja mögött.