A Red Bull pilótája, Max Verstappen autózta a leggyorsabb köridőt a 2022-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzésén Charles Leclerc és csapattársa, Sergio Perez előtt, miközben a Mercedes elkezdett éledezni.

A bahreini naplemente kezdetén tartott harmadik szabadedzés nem annyira reprezentatív a körülményeket figyelembe véve, mint a tegnap délutáni második, a csapatok azonban ezúttal is a rövid, időmérős etapokat és gyors beállításváltoztatásokat helyezték előtérbe.

A leggyorsabb pedig ismét Max Verstappen volt, azonban több mint 6 tizeddel lassabb időt autózott, mint tegnap a második szabadedzésen. Verstappen mögött ismét Leclerc futott be a 2. helyre, 87 ezred után ezúttal 96 ezredmásodperccel maradt el a hollandtól – az edzés legijesztőbb pillanata is az ő nevéhez fűződött, miután a 11-es kanyar kijáratán elvesztette az uralmát az autója felett, és kicsúszott a kavicságyba.

A harmadik helyre ezúttal be tudta hozni a jelek szerint a legjobb autónak számító Red Bullt Sergio Perez, míg a negyedik leggyorsabb időt George Russell autózta – a brit azonban már 4 tizedre volt Verstappentől.

Carlos Sainz autózta az 5. legjobb időt a másik Ferrarival, míg Lewis Hamilton csak a 6. leggyorsabb volt – közel 6 tizedre Verstappentől.

A középmezőny élén meglepetésre ismét a 2021-es konstruktőri bajnokság két utolsó helyezettje volt: Kevin Magnussen autózta a Haasszal a 7. legjobb időt Valtteri Bottas előtt, és befért a top 10-be az Alfa Romeo kínai újonca, Csou Kuan-jü is.

Mick Schumacher a lila második szektorával is csak a 14. leggyorsabb volt, de nem futott igazán erős gyors kört az Alpine és a McLaren sem.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL