Végre élőben is láthatjuk a Red Bull RB18-as autóját! Max Verstappen már a barcelonai aszfaltcsíkon köröz a 2022-es konstrukcióval.

Majdnem két héttel a csapat 2022-es bemutatója után végre élőben is láthatjuk a Red Bull új autóját, amely igencsak meglepő kialakítással érkezett. A bemutatón még csak egy demó autót láthattunk a friss festéssel, így a mai képek teljesen mást mutatnak, mint az az autó, amelyről lerántották a leplet.

A tényleges 2022-es autóval a múlt héten egy filmforgatási napot tartottak Silverstone-ban, de a csapat úgy döntött, hogy nem teszi nyilvánossá a pályán készült képeket a 100km-es bemelegítő edzésről. A Ferrarinak például már a bemutató előtt sem sikerült titokban tartania az autóját, a Red Bull azonban sikerrel járt.

Ma viszont már nem húzhatták tovább, ugyanis elkezdődtek a barcelonai tesztnapok, így Max Verstappen már a tényleges RB18-as volánja mögé ülve hajtott ki a pályára. Nem meglepő módon idénre is tartogattak egy-két meglepetést, amely leginkább a többi csapattól eltérő oldaldobozokból és az egyedi első szárnylapokból áll.

A Red Bull célja idén természetesen Max Verstappen egyéni világbajnoki címének megvédése, valamint 2013 után a konstruktőri világbajnokság ismételt megnyerése. Egyelőre azonban még nem tudjuk, hogy az autó milyen gyors lesz a többiekhez képest, mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy egy izgalmas szezon vár ránk.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL