hero image

Max Verstappen szerencsés futamgyőzelmet szerzett a 2022-es Spanyol Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/05/22 08:24
Max Verstappen szerencsés futamgyőzelmet szerzett a 2022-es Spanyol Nagydíjon, miután riválisa, Charles Leclerc az élről esett ki Barcelonában. George Russell ismét a dobogóra vezette a Mercedest.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A rajtot követően Charles Leclerc megtartotta a vezetést, miközben Carlos Sainz beragadt, így Russell jött fel a 3. helyre. Mögöttük a kiválóan rajtoló Magnussen Hamiltont támadta, azonban összeértek a 4-es kanyarban: Magnussent végigszánkázott a kavicságyon, Hamilton pedig defektet kapott.

Az élmezőnyben azonban nem ért véget az incidensek sora: a felerősödő hátszél a 4-es kanyarban előbb Sainzot viccelte meg, aki a 11. helyre esett vissza, majd Max Verstappent is, aki a 4. helyre esett vissza.

Verstappen így teljesen beragadt George Russell mögé, akit nem tudott megelőzni a rakoncátlankodó DRS-e miatt, így alternatív, 3 kiállásos stratégiát kellett választania a Red Bullnak.

Charles Leclerc mindeközben óriási, 30 másodperces előnyt autózott ki Russell-lel és a két Red Bull-lal szemben, és a kerékcseréjét követően is kényelmesen visszaért az élre.

Ekkor azonban jött a dráma: Charles Leclerc alatt megállt a Ferrari, így az élről esett ki a pontverseny éllovasa.

A három kiállásos stratégiával pedig Verstappen gyorsabb volt, mint a gumikat kímélő Perez, így a Red Bull csapatutasítása után a holland nagy nehézségek árán, de végül az élre állt.

Perez második helyét így sem veszélyeztette semmi, ahogyan Russell harmadik helyét sem, aki egészen kiváló futamot teljesített. Nem kevésbé volt briliáns Hamilton: VSC vagy biztonsági autó nélkül az utolsó helyről a 4. helyre jött fel, azonban a verseny utolsó előtti körében annyira el kellett vennie a gázt, hogy a sérült autóval versenyző Sainz visszavette tőle a 4. helyet.

Valtteri Bottas és az Alfa Romeo a lassabbnak bizonyuló 2 kiállásos stratégiával is megszerezte a 6. helyet.