hero image

Max Verstappen: Talán soha többé nem leszek világbajnok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/03/05 08:25
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen arról nyilatkozott, hogy azért is próbálja a lehető legjobban kiélvezni a világbajnoki címét, mert nem tudhatja, lesz-e még világbajnok. Emellett az utolsó versenyről is szót ejtett.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Egy drámai szezonzárót követően Max Verstappen szerezte meg a Forma-1-es világbajnoki címet a 2021-es idényben, a holland pedig Hamiltonnal ellentétben úgy döntött, használni fogja az 1-es rajtszámot, a sisakján és a cipőjén pedig az arany szín is felfedezhető.

A 24 éves pilóta elmondta, azért „ragadja meg” ilyen gesztusokkal is a világbajnoki címét, mert nem tudhatja, lesz-e még valaha világbajnok, és próbálja minél inkább kiélvezni a jelenlegi helyzetet, amiért gyerekkora óta küzdött.

„Amikor kicsi voltam és gokartokkal versenyeztem, mindig is arról álmodtam, hogy Forma-1-es versenyző leszek. Aztán láttam a TV-ben, ahogy a pilóták ott állnak fent a dobogón, én pedig azt éreztem, hogy én is ott akarok lenni, és a dobogó legmagasabb fokán akarom hallani a holland himnuszt.”

„Édesapám is azt mondta, hogy el kell jutnunk idáig. Aztán sikerült is versenyeket nyernem, de természetesen teljesen más érzés, amikor a világbajnoki címet tudod megnyerni. Talán soha többé nem jön össze a cím, ezért kell megragadnom és élveznem ezt a helyzetet.”

„Továbbra is ezen az úton fogok haladni, és a csapattal együtt ünnepeljük a különleges tavalyi év végét” – magyarázta Verstappen a holland Telegraafnak adott nyilatkozatában.

Hatalmas port kavart a szurkolók körében és a közösségi médiában is a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj, amelyen a kritikák szerint Michael Masi hibás döntést hozott – végül az ausztrál el is vesztette az F1-es pozícióját.

Verstappen viszont úgy gondolja, az idény egészét nézve nem volt szerencsés, és normál körülmények között már korábban megszerezhette volna a világbajnoki címet 2021-ben.

„Igen, sokat beszélnek róla, de a világbajnoki címhez egy egész szezont kell végigcsinálni, és nem csak egy, az utolsó versenyen meghozott döntés számít. Ezen kívül azt gondolom, teljesen megérdemeltem a címet.”

„Talán vannak olyan emberek, akik csak az utolsó nagydíjat látták, és azt gondolják, szerencsém volt. Viszont normál esetben már sokkal korábban el kellett volna dőlnie a világbajnokságnak, az én javamra.”

„Kétszer is rengeteg pontot vesztettem azután, hogy egy másik autó kiütött, Bakuban pedig defektet kaptam. Ennek a pechnek köszönhetően dőlt el a cím az utolsó versenyen” – véli 2021 világbajnoka.