hero image
dppi

Max Verstappené a pole-pozíció a Brazil Nagydíjon Charles Leclerc és Lance Stroll előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2023/11/03 20:24
Max Verstappen újabb pole-pozíciót szerzett a kaotikus Brazil Nagydíj időmérőjén, miután egy brutális vihar idő előtt véget vetett az időmérőnek.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Hiába lógott az eső Damoklész kardjaként a mezőny feje felett az interlagosi időmérő első két szakasza alatt, apró vihar helyett végül igazi armageddon csapott le az interlagosi pályára a Q3 végén.

A csapatok így a Q3 elején már 3 perccel a zöld lámpa előtt felsorakoztak a bokszutca végére, hogy minél hamarabb letudják a mért köreiket. Max Verstappen még úgy is megszerezte a pole-pozíciót, hogy elmondása szerint rossz kört futott, míg Charles Leclerc úgy fogalmazott, hogy soha nem találkozott még ilyen körülményekkel.

Az utóbbi versenyekhez képest sokkal erősebbnek tűnt az Aston Martin, és a pilótáik elégedettek is voltak az autóval: Fernando Alonso és Lance Stroll is bejutott a Q3-ba, ahol a remekül időzített köreikkel Stroll a 3., Alonso a 4. helyet szerezte meg.

Ismét csalódást keltő volt végül a McLaren időmérős teljesítménye: Lando Norris belerontott a mért körébe, így csak a 7. lett, míg Oscar Piastri meg is forgott végül a mért körén, így csak a 10. lett.