hero image

Mazepin a Drive to Survive-ról: Én egy kicsit másképp ismerem a Forma-1 világát

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/06/29 08:25
Nyikita Mazepin szerint a Neflix Drive to Survive sorozata nem mindig fedi a valóságot, de a készítők dolga nem könnyű, ráadásul így lehet új fanatikusokat szerezni a sportág számára.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A Netflix Drive to Survive című sorozatát az idei évaddal kapcsolatban rengeteg kritika érte a versenyzők részéről. Max Verstappen például úgy döntött, hogy többé nem ad interjút a készítőknek, mert szerinte túlságosan dramatizálják a szituációkat. Nyikita Mazepin sem gondolja úgy, hogy az epizódok a valóságot tükröznék, azonban az orosz szerint a népszerűséget növelheti a sorozat.

Az orosz pilóta 2021-ben debütált a Forma-1-ben. Bár sokáig úgy tűnt, hogy második szezonját is a Haasnál tölti, az amerikai csapat úgy döntött, hogy az ukrajnai orosz invázió miatt nem folytatja Mazepinnel, ezért felbontották a szerződését. Ennek ellenére Mazepin pontosan tudja, hogy hogyan működnek a dolgok a Forma-1-ben.

„Kicsit másképp ismerem a Forma-1-et, mint ami a sorozaton keresztül átjön. Megpróbálnak valamit kihozni a sorozatból. Néhány érdektelen pillanatot össze kell ragasztani. Szerintem a szerkesztők munkája nagyon nehéz" - mondja Mazepin a Sport Expresszel beszélgetve a sorozatról.

Mazepin azt mondja, ő maga nem nézi az epizódokat, de szerinte a Drive to Survive érkezése jó fejlemény a sportág számára. Az orosz arra számít, hogy lelkesíteni tudja a gyerekeket, hogy gokartba üljenek, és Forma-1-es versenyzővé váljanak.