hero image

Mazepin: Ez a négy Forma-1-es versenyző írt nekem, miután elvesztettem az ülésem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/11 08:27
A Haas korábbi pilótája, Nyikita Mazepin azt mondta, hogy négy F1-es versenyző írt neki azt követően, hogy elvesztette az ülését, és nagyra értékeli a gesztusukat.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Nyikita Mazepin az orosz-ukrán háború kitörését követően elvesztette az ülését a Haas csapatánál, ugyanis az amerikai istálló vele és a korábbi névadó szponzorával, az Uralkalival is szerződést bontott, Mazepin helyére pedig Kevin Magnussent igazolták le.

Szerdán Mazepin sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között azt is elmondta, hogy ő is a médiából értesült a szerződésbontásról, és kritizálta a Haast és a csapatfőnök Günther Steinert, amiért nem kommunikáltak vele erről.

Az orosz azt is elárulta, hogy négy F1-es versenyző biztosította őt támogatásáról a kirúgásának híre után, az üzeneteknek pedig nem volt politikai tartalmuk:

„Nagyra értékeltem annak a néhány versenyzőnek az üzenetét, akik kifejezték felém a támogatásukat. Sergio Perez, Valtteri Bottas, Charles Leclerc és George Russell is írt nekem. Ők mindannyian tudják, milyen komoly a jelenlegi helyzet, és a támogatásukat fejezték ki, miután elvesztettem az ülésemet.”

„Az üzeneteknek semmi politikai tartalmuk nem volt, csak a személyemnek szóltak. Azt mondták, hogy fel a fejjel, mert voltak olyan sportolók, akiket megtört vagy akiknek az életét tönkretette egy ehhez hasonló döntés” – mondta Mazepin a sajtótájékoztatón.