hero image

Mazepin: Hatalmas kockázatot látok abban, hogy bármit is mondjak erről...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/11 08:27
A korábbi Haas-versenyző Nyikita Mazepin továbbra is próbál semleges álláspontot képviselni az orosz-ukrán háború kapcsán, azzal pedig nem ért egyet, hogy őt is érik az Oroszországra vonatkozó szankciók.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a Haas szerződést bontott az addigi névadó szponzorával, az Uralkalival, illetve az orosz versenyzőjével, Nyikita Mazepinnel is.

A 23 éves pilóta így ülés nélkül maradt az idei szezonra, a BBC-nek adott interjújában pedig elmondta, nem ért egyet azzal, hogy őt és más orosz sportolókat is szankcionálnak a jelenlegi helyzet miatt.

„Nem értek egyet azzal, hogy engem is érnek szankciók. Ahogy korábban is mondtam, meg akarom támadni a dolgot. A jelen pillanat viszont nem a megfelelő idő erre, ugyanis ha az egész szituációt nézzük, az eltörlés kultúrája zajlak az országom ellen.”

BBC arról is megkérdezte az orosz versenyzőt, hogy mit gondol az ukrajnai háborúban készült képek láttán, ennek kapcsán pedig elmondta, nem szeretne megnyilvánulni ebben a témában, szerinte ugyanis hatalmas rizikót vállalna ezzel.

„Ugyanabban a világban élek, mint ti, bár valószínűleg repülővel 3-4 órányi távolságra, de sok szempontból nagyon fájdalmas ezt látni. Az érzéseim... nyilvánvalóan emberként változtak, hiszen egy olyan személy vagyok, aki egy nagyon békés világban akar élni.”

„De, őszintén szólva, hatalmas kockázatot látok abban, hogy bármit is mondjak erről, mert sosem fogok mindenkinek megfelelni, ezért inkább csendben maradok e kapcsán a nyilvánosságban” – fogalmazott Mazepin.