hero image

Mazepin kirúgását és az Orosz Nagydíj lefújását követelik a közösségi médiában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/02/24 08:26
A Forma-1-rajongók egy része azt szeretné, ha szankciók érnék az Oroszországhoz köthető versenyzőket, szimbólumokat, valamint az Orosz Nagydíjat is.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Napról napra egyre csak eszkalálódik az orosz-ukrán konfliktus, és nagyon nehéz megmondani, hogy ennek milyen következményei lesznek rövid és hosszú távon egyaránt. E hír pedig természetesen az F1 rajongóit sem kerülte el.

Egyes szurkolók azt szeretnék, hogy ha a helyzet kialakulása miatt a Forma-1 szankcionálná Oroszországot, és meglehetősen sokan azt szeretnék, ha lefújnák a szeptember 25-re időzített Orosz Nagydíjat.

Az FIA ennek kapcsán annyit reagált, hogy jelenleg nincs tervben a dolog, és hogy folyamatosan „monitorozzák” a helyzet – ha lépni is akarna az FIA, van még idejük, hiszen 7 hónap múlva esedékes a futam.

A fanok egy kisebb csoportja viszont még a futam lefújásánál sem állna meg: ők azt akarják, hogy ne lehessen orosz versenyző a rajtrácson (Nyikita Mazepin), a Haas pedig ne viselhesse magán az orosz zászló színeit – ez utóbbi a lenti Twitter-beágyazásban tekinthető meg.