hero image

Mazepin kirúgását és az Orosz Nagydíj lefújását követelik a közösségi médiában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/02/24 08:26
A Forma-1-rajongók egy része azt szeretné, ha szankciók érnék az Oroszországhoz köthető versenyzőket, szimbólumokat, valamint az Orosz Nagydíjat is.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Napról napra egyre csak eszkalálódik az orosz-ukrán konfliktus, és nagyon nehéz megmondani, hogy ennek milyen következményei lesznek rövid és hosszú távon egyaránt. E hír pedig természetesen az F1 rajongóit sem kerülte el.

Egyes szurkolók azt szeretnék, hogy ha a helyzet kialakulása miatt a Forma-1 szankcionálná Oroszországot, és meglehetősen sokan azt szeretnék, ha lefújnák a szeptember 25-re időzített Orosz Nagydíjat.

Az FIA ennek kapcsán annyit reagált, hogy jelenleg nincs tervben a dolog, és hogy folyamatosan „monitorozzák” a helyzet – ha lépni is akarna az FIA, van még idejük, hiszen 7 hónap múlva esedékes a futam.

A fanok egy kisebb csoportja viszont még a futam lefújásánál sem állna meg: ők azt akarják, hogy ne lehessen orosz versenyző a rajtrácson (Nyikita Mazepin), a Haas pedig ne viselhesse magán az orosz zászló színeit – ez utóbbi a lenti Twitter-beágyazásban tekinthető meg.