hero image

McNish: Perez „luxusproblémát” jelent a Red Bullnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/06/02 08:28
A korábbi F1-es pilóta és többszörös Le Mans-győztes Allan McNish szerint Christian Hornernek most „pozitív fejfájása” lehet, hiszen Sergio Perez is remek formát mutat az utóbbi időben.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Perez idei szezonban mutatott teljesítménye valóban sokkal jobbnak mondható, mint amire egy évvel ezelőtt képes volt. Dzsiddában megszerezte élete első pole pozícióját, Monacóban pedig újra futamot tudott nyerni.

A Red Bullnak is annyira tetszett a mexikói pályán nyújtott formája, hogy lényegében már a legutóbbi hétvége előtt megkötötték az új szerződést, így Perez még további két évig biztosan a bikásoknál fog vezetni.

Az idei bajnokság pedig kezd egyre izgalmasabb lenni, hiszen miközben a szezon első versenyei szinte kizárólag Max Verstappenről és Charles Leclerc-ről szóltak, a monacói sikerrel Perez is becsatlakozott a buliba, és csak 15 pont a lemaradása márkatársával szemben a tabellán.

McNish szerint pedig most Hornernek akad némi problémája, hiszen már két pilóta szeretné magának kivívni a vezető szerepet az istállónál. „Sergio fantasztikus versenyt futott. Már csak 15 egységre van a világbajnoki vezetéstől. Ez mindenképpen némi pozitív fejfájást okoz Christian Hornernek” – mondta a brit az F1 Nation podcastben.

„Én ezt luxusproblémának nevezném, mert sok olyan csapat van, akik szeretnének hasonló pozícióban lenni.” McNishnek az is tetszett, hogy az erős spanyolországi teljesítménye után Perez Monacóban ezt még meg tudta fejelni eggyel, és összességében jobb volt Verstappennél is.

„Számomra talán az volt a leglényegesebb, hogy gyorsabb volt Verstappennél, konstansan gyorsabb. Azt pedig tudjuk, hogy ez milyen nehéz feladat. Úgy vélem, hogy most olyan helyzetbe hozta magát a Red Bullnál, hogy ő már nem egy második számú, hanem kezd ő is első számúvá válni.”

„Ez pedig nyilván nagyon jó dolog számukra, mert így két igazán erős emberük van a Ferrari elleni csatában.” McNish még végezetül arra is kitért, hogy talán az nyűgözte őt le a legjobban Perez hétvégéjében, ahogyan a futam végén kiállta a rá nehezedő nyomást.

„Eggyé kell válnod az autóval, előre kell látnod a dolgokat. Neki pedig ez sikerült a versenyen, amelyet jól tudott menedzselni. Szóval összességében a futamon alkalmazott stratégiája szuper volt, főleg amikor a végén Carlos jött mögötte a kemény gumikon.”

„Az első gumijai már szemcsésedtek, jöttek a lekörözöttek is, neki azonban sikerült mindent az irányítása alatt tartani, így nem adott esélyt Sainznak a próbálkozásra.”