hero image
dppi

McNish: szükség van az olyan emberekre, akik érvényesítik a pilóták érdekeit

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2023/01/19 13:59
Az Audi motorsport-koordinációért felelős igazgatója szerint Sebastian Vettel visszavonulása után is szükség van olyan pilótákra, akik hangot adnak a versenyzői érdekeknek és George Russell erre tökéletesen alkalmas.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Az elmúlt években elsősorban Sebastian Vettel és Lewis Hamilton voltak azok a Forma-1-es versenyzők, akik olyan fontos témákat hoztak a felszínre, mint a versenyzők biztonsága, vagy egyéb lényeges, versenyzésen kívüli társadalmi és környezetvédelmi törekvések.

Vettel visszavonulását követően komoly szellemi űrt kell betölteni, de Allan McNish örömmel tapasztalja, hogy a fiatalabb versenyzőgenerációnak is megvannak a maga hangadói.

George Russell fontos szerepet vállal az érdekérvényesítésben a pilóták szövetségének igazgatójaként és már korán bebizonyította, hogy korához képest mennyire éretten gondolkodik.

A GDPA élén a korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Wurz áll elnökként, az Audi motorsport-koordinációért felelős igazgatója pedig az osztrák szerepének fontosságát is kiemelte.

„A pilóták egyre fiatalabbak, egyedül Fernando Alonso maradt az idősebb generációból. George jó példa arra, amikor valaki sokkal érettebb a koránál, ez abból is látszik, ahogy tavaly előtt Bahreinben beugrott a Mercedeshez Lewis Hamilton betegsége idején és egyből jól teljesített.“

„Ebben a tekintetben azt gondolom, ő határozottan olyan ember, aki széles perspektívával rendelkezik és nem csak a vezetést illetően. Alex, a Nagydíjpilóták Szövetségének elnökeként szintén remekül fogja össze az F1-es versenyzőket.“

„Egyértelmű, hogy a pilótáknak szükségük van az önellenőrzésre és az irányításra, ezért van szükség az ilyen emberekre és az olyanokra, mint Sebastian Vettel, vagy George Russell, akik hitelesen képviselik az érdekeiket“ - mondta McNish az Autosportnak.