hero image
dppi

Még Colton Hertával is tárgyalt az Alpine csapatfőnöke

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/16 10:59
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer újabb részleteket fedett fel arról, hogy mennyi követ meg kellett mozgatniuk Pierre Gasly leigazolásáért. Végül sikerrel jártak, és összeállt a francia duó a francia istállónál.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Tavaly nyáron attól volt hangos a nemzetközi sajtó, hogy az Alpine próbálja leigazolni Pierre Gaslyt a Red Bull-csoporttól, miután Alonso a francia istálló ellenében az Aston Martint választotta.

Az üzlet végül össze is jött, ennek a részleteiről pedig az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nyilatkozott a Motorsport.com-nak. A román-amerikai szakembernek még az USA-ba is kellett utaznia, hogy Colton Herta ügyében tárgyaljon:

„Felhívtam Franzot, és megkérdeztem, hogy el tudják-e engedni Pierre-t. Franz azt mondta, hogy nem, én pedig örültem ennek. Mert nagyon nem lett volna jó azt hallani, hogy persze, nagyon szeretnének megszabadulni a sráctól!”

„Franz azt mondta, szükségük van Pierre-re, aki egy remek versenyző, és nem akarják elveszíteni őt. Megköszöntem, és azt mondtam neki, hogy felhívnám Helmutot, hátha ő másképp gondolja.”

„Fel is hívtam. Aztán Laurent Rossival is beszéltem, hogy mire jutottam. Ezután Amerikába kellett mennem, és beszélnem kellett Bryan Hertával Colton elengedéséről. Együtt ebédeltem vele és Coltonnal.”

„Ennek az volt az oka, hogy a Red Bull azzal a feltétellel engedte el Pierre-t, hogy találunk egy olyan helyettest, akivel elégedettek lennének, máskülönben nem mennek bele a dologba” – mondta Szafnauer.