Még a Forma-1 2023-as idény előtti tesztjei sem kezdődtek el, a Ferrari idei autójára máris ujjal mutogatnak a riválisok, legalábbis az olasz sajtó szerint.

A Ferrari SF-23-asának S-alakú csatornája az olasz Formu1a.uno szerint máris felkeltette a riválisok nem feltétlenül pozitív figyelmét és állítólag már be is panaszolták a csapatot az FIA-nál, hogy vizsgálják meg, megfelel-e a szabályoknak az elem.

A Ferrari az S-csatornát a légáramlatokat az autó hátsó felénél hivatott szabályozni, azonban összetettsége és az, amennyire rá alapul az autó egészének terve, nehezen meghonosítható ötletté teszi.

Vélhetően nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy a szövetséget tisztázásra kérik a viszonylag új aerodinamikai szabályok közepette, a műszaki újítások mindig is komoly politikai csatatere voltak a Forma-1-nek, mivel mindenki igyekszik megtalálni a szabálykönyvben a kiskapukat.

Tavaly a Mercedesre nézett mindenki felvont szemöldökkel, amikor megjelentek oldaldoboz nélküli autójukkal Bahreinben, akkor a Ferrarinál azt mondták, hogy „meglepte” őket a csapat néhány megoldása és a visszapillantó tükrüket is vizsgálat alá akarták vonni. Emellett a Mercedesnek és az Aston Martinnak is tiltották be vitatott szárnyterveit.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL