hero image
dppi

Még el sem kezdődtek a tesztek, már most sok támadás éri a Ferrari újítását

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/23 06:59
Még a Forma-1 2023-as idény előtti tesztjei sem kezdődtek el, a Ferrari idei autójára máris ujjal mutogatnak a riválisok, legalábbis az olasz sajtó szerint.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Ferrari SF-23-asának S-alakú csatornája az olasz Formu1a.uno szerint máris felkeltette a riválisok nem feltétlenül pozitív figyelmét és állítólag már be is panaszolták a csapatot az FIA-nál, hogy vizsgálják meg, megfelel-e a szabályoknak az elem.

A Ferrari az S-csatornát a légáramlatokat az autó hátsó felénél hivatott szabályozni, azonban összetettsége és az, amennyire rá alapul az autó egészének terve, nehezen meghonosítható ötletté teszi.

Vélhetően nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy a szövetséget tisztázásra kérik a viszonylag új aerodinamikai szabályok közepette, a műszaki újítások mindig is komoly politikai csatatere voltak a Forma-1-nek, mivel mindenki igyekszik megtalálni a szabálykönyvben a kiskapukat.

Tavaly a Mercedesre nézett mindenki felvont szemöldökkel, amikor megjelentek oldaldoboz nélküli autójukkal Bahreinben, akkor a Ferrarinál azt mondták, hogy „meglepte” őket a csapat néhány megoldása és a visszapillantó tükrüket is vizsgálat alá akarták vonni. Emellett a Mercedesnek és az Aston Martinnak is tiltották be vitatott szárnyterveit.