Az olasz Corriere dello Sport arról ír, hogy Carlos Sainz szerződéshosszabbítását már az imolai nagydíjhétvége előtt be fogja jelenteni a Ferrari, és a részletekben már meg is egyeztek a felek.

Carlos Sainz tavaly sokakat meglepve Charles Leclerc előtt tudott végezni első ferraris szezonjában, és már ekkor sok szó esett arról, hogy hamarosan szerződéshosszabbítást írhatnak alá a felek.

Bár ez télen nem jött össze, úgy hírlik, hogy már az év negyedik versenye után hivatalos bejelentés fog érkezni arról, hogy Sainz meghosszabbítja a kontraktusát a Ferrarival, így egy ideig még a Leclerc-Sainz duót láthatjuk a maranellóiaknál.

„A szerződés részleteiről nemrég állapodtak meg, már csak a folyamat véghezvitele hiányzik, egymás után kell elvégezni a lépéseket, hogy minden megfeleljen a Wall Street-i és az olasz tőzsde szabályainak: aláírás zárt körben, majd 24 órán belül jön a bejelentés” – írta a Corriere dello Sport a FormulaPassion beszámolója szerint.

Sainz legutóbbi versenye, az Ausztrál Nagydíj egyáltalán nem alakult fényesen: miután a piros zászló kifogott rajta, csak a kilencedik lett az időmérőn, a futamon pedig kiesett, így Leclerc 71-33-ra vezet előtte a pontok tekintetében, Brundle szerint pedig gyorsan fordítania kell a helyzetén, ha nem akar második számúvá válni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL