hero image
dppi

Még mindig Michael Schumacher a király Imolában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/05/13 15:07
Nincs nagyobb rekorder Michael Schumachernél Imolában, és elnézve a statisztikákat, egy ideig nem is lesz.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Ezen a hétvégén a legendás Imolában fog versenyezni a mezőny, ahol 30 évvel ezelőtt két versenyző hunyt el ugyanazon nagydíjon. Roland Ratzenberger volt az első, majd egy nappal később Ayrton Senna is életét vesztette, noha a brazil erősen gondolkozott azon, hogy ne álljon rajthoz.

Ha másképpen dönt, valószínűleg még mindig élne, de senki nem számíthatott arra, hogy az akkor már sokkal biztonságosabb sportban 24 órán belül bekövetkezhet egy hasonló haláleset. Márpedig így történt, és Senna fiatalon, ere teljében búcsúzott, fejezte be földi pályafutását, akit sokan gyászolnak. Imolában több megemlékezést is terveznek a két versenyző miatt, akik tragikus halált haltak.

Senna összesen háromszor nyert Imolában, még 1988-ban, 1989-ben és 1991-ben, akárcsak a korábbi csapattársa, Alain Prost. A francia legenda 1984-ben, 1986-ban és 1993-ban, közvetlen a visszavonulása előtt állt a dobogó legfelső fokán, míg Nigel Mansell, és Damon Hill kétszer győzött Max Verstappenhez hasonlóan.

Az örökranglista élén Michael Schumachert találjuk, és egy ideig biztosan nem érhetik utol. 1994 és 2006 között összesen hétszer nyert, kevés alkalommal tudták megállítani ebben az időszakban. 1999 és 2006 között például csak két ilyen alkalom volt. A gyártók versenye már szorosabb, a Ferrari és a Williams áll az élen 8 győzelemmel, akiket a McLaren követ hattal.