Ennyi év eltelte után sem talált legyőzőre Michael Schumacher Japánban, aki nagyon szerette ezt a nagydíjat a Forma-1-ben.

Minden nagydíjnak megvan a maga különlegessége, de Japán mind közül az egyik legkülönlegesebb, elsősorban a szurkolók miatt, akik más dimenzióba helyezik a valóságot. Nincs olyan esztendő, amikor ne várnák izgatottan ezt a hétvégét a versenyzők, annyira odaadóak a szurkolók, és egyúttal kreatívak is.

Ezen a hétvégén Suzukában vendégeskedik a mezőny, és jó esélyünk van arra, hogy egy jobb futamot lássunk. Azzal, hogy Verstappen kiesett a legutóbbi versenyen, minden szorosabbá vált, és talán a japán futamon is más lesz a helyzet. Arra azonban senki ne számítson, hogy a Red Bull most is megadja magát.

Verstappen is szereti ezt a hétvégén, Japánt, és magát a pályát, ahol már kétszer nyerni tudott. Ezzel igen nagy neveket ért be az örökranglistán, mivel Häkkinen, Hill, Senna és Berget is két győzelmet szerzett a japán futamokon. Aki Japánban nyer, az már mindenképpen legendának mondhatja magát a helyiek között.

A Red Bull holland versenyzője légüres térbe kerülne a győzelmével, mert a listán jelenleg senkinek nincs három győzelme. Jövőre azonban két nevet is beérhetne, miután Lewis Hamilton és Sebastian Vettel eddig összesen négy alkalommal ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán a Japán Nagydíjon.

Az pedig nem jelenthet meglepetést, hogy Michael Schumacher áll az élen hat győzelemmel, és lehetséges, hogy ez már így is marad. Először 1995-ben nyert a német legenda, majd 1997 -ben újra felállhatott a dobogó legszebb fokára. Ezt követően egy nagy sorozat következett számára, mert 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben is győzött, majd utoljára 2004-ben, szintén a Ferrarival.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL